Saalihoki sai uues saalis uue hoo

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMÜ saalihokimängijad on jõudnud Eesti meistriliiga poolfinaali. Pildile jäid otsustavateks mängudeks trenni tegevad Paul-Kristjan Padrik (vasakult) ja Mart Kaska. Väravast paistev käsi kuulub Markus Mekile.
EMÜ saalihokimängijad on jõudnud Eesti meistriliiga poolfinaali. Pildile jäid otsustavateks mängudeks trenni tegevad Paul-Kristjan Padrik (vasakult) ja Mart Kaska. Väravast paistev käsi kuulub Markus Mekile. Foto: Margus Ansu

Saalihoki on maaülikooli spordiklubi kõige uuem ala. Sügisest ollakse väljas oma meistriliiga meeskonnaga, kes pühapäeval võtab poolfinaalis mõõtu mulluse meistri Jõgeva Tähega.



«Meil oli vaja oma meistriliiga meeskonda. Väikesel turul, kus on ees Rock, Pere Leib ja Tammeka, polnud mõtet nendele aladele trügida,» ütleb Eesti Maaülikooli Spordiklubi (EMÜ SK) juhatuse esimees Rait Rodi, «saalihoki areng on viimasel ajal olnud väga tormiline, populaarsus tõuseb üha ka maailmas.»



EMÜ SK on üles ehitanud korraliku püramiidi – peale meistriliiga meeskonna on seal noorterühmad, duubel ja naiskond. Ja ka tantsutüdrukud.



Tasemel tingimused


Saalihokivõistkond oli Tartus olemas ka varem, tegutseti Tartu Ülikooli all. Paraku polnud normaalseid treeningutingimusi ja ka kodumänge ei olnud võimalik Tartus mängida. «Nii ei saa ükski noor selle ala juurde tulla, kui pole võimalik mänge näha,» nendib praeguse meeskonna treener Veiko Raudsepp.



Maaülikool arvestas uue spordihoone rajamisel saalihoki vajadustega. Saali ei paigaldatud parkettpõrandat, vaid sportkate, mis on saalihoki jaoks ideaalne. «Puitpõrandal saab mängida, aga MMidel on päris spetsmatid maas,» selgitab Raudsepp.



Noorterühmades käib praegu stabiilselt 40–50 noort. Duubli kirjas on 25 mängijat, meistriliiga meeskonnas sama palju, naiskonnas umbes 20.


«Publikut on kodumängudel olnud alati ligi 200 inimest,» tunnustab Rodi. Raudsepa andmeil Tallinn sellise publikuhuviga kiidelda ei saa.



Trummid ja ketsikriuks


«Viimases mängus, kus võitsime põhiturniiri tolle hetke liidreid, oli saalis 250 inimest, ja see loob meie 500-kohalisel tribüünil juba väga mõnusa aura,» kirjeldab Rodi. Puudu pole ka trummitagujatest ja palja ülakehaga ümber väljaku jooksvatest meestest.



«Ainult ketsikriuksu pärast ei tule ju keegi saali,» muigab Raudsepp.


Loomulikult ei pisenda show saalihoki sportlikku poolt. Fakt on, et EMÜ meeskond on poolfinaalis ja mängib pühapäeval kell 18 kodusaalis mulluse meistriga.



«Kodus on meid ülikeeruline võita, kõik on meiega siin hädas olnud,» lisab treener pühapäevasele kohtumisele pinget. Üheksakordne Eesti meister Jõgeva Tähe on juba käinud Tartus mütsiga löömas – võita õnnestus neil lõpuks vaid karistusvisetega.



Ülitubli on olnud ka EMÜ/TÜ naiskond. Poolfinaali jõudsid nemadki. Laupäeval Tapal peetavas kohtumises selgub, kas seeria Jäneda Maasika vastu saab lõpp-punkti või näevad tartlased lisaks meeste poolfinaalile ka naiste mängu. Praegu on tartlannad ees 2:1.



EMÜ SK saalihoki­meeskond


• Väravavahid: Markus Mekk, Taavi Lepik, Madis Kirsipuu



• Väljakumängijad: Allan Grišakov, Kaspar Jõgar, Timmo Zimmermann, Rein Kruusat, Andres Tiinonen, Mart Kaska, Paul-Kristjan Padrik, Talis Mölder, Mikko Purmo-nen, Janno Kaur, Daniel Matsukevits, Tuo­mo Martinmäki, Ron­nie Kongo, Martin Karis, Keio Kanna, Joosep Orav, Maanus Puskar, Henrik Trasberg



• Treener: Veiko Raudsepp

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles