Turg teenis mullu Tartule miljon krooni

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tartu linnale kuuluv AS Tartu Turg teenis mullu 1,38 miljonit krooni kasumit, mis on tunamullusega võrreldes 418 700 krooni enam.


Ettevõtte müügitulu oli üle 10 miljoni krooni ja kulud 8,7 miljonit krooni, millest 5,1 miljonit oli tööjõukulu.



Tartu linna kui omaniku otsusega kannab turg linnaeelarvesse miljon krooni. Tartu Turu juhatuse esimehe Jaak Adamsoo hinnangul oli läinud aasta erakordne ja kasum ennustamatult suur.



Adamsoo leidis, et tõenäoliselt ei kujune selle aasta kasum ja panus linna tuleva aasta eelarvesse sama suureks.



Tegijaid tuli juurde


Selgituste kohaselt aitas kasumit kasvatada peamiselt kaks asja. Esiteks tööjõukulude vähendamine umbes 200 000 krooni võrra, aga sellest omakorda kolmandik tuli nõukogu liikmete tasude vähendamisest.



Teiseks küttis turu elu majanduslangus. Adamsoo selgitas, et kui mujal läheb halvasti, siis turule tuleb tegijaid juurde, sest töö kaotanud inimesed otsivad tegevust ja leiavad seda ka turul kaubeldes, mis omakorda toob turule tulu juurde.



Külmletimure

Adamsoo kommenteeris kasumijutu valguses ka turu müügikohahindade tõstmist. Ta ütles, et müügikohtadest on puudus ja paviljonidele on suisa järjekord. See ongi hinnatõusu põhjustanud.



Adamsoo leidis, et tuleval aastal ei saa turu kasum linnaeelarvet samavõrra toetada juba selgi põhjusel, et vaja on teha investeeringuid. Nimelt on turuhoones külmletid oma aja ära elanud ja vajavad hädasti väljavahetamist.



Ainuüksi ühe uue külmlettide saarekese väljavahetamine maksab pool miljonit krooni.



Samal ajal on lootused Tartu Turu peale pandud ka seoses korralike lillemüügikohtade loomisega sel suvel remonti mineval Küüni tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles