Pool talli sõitis Tallinna hüppama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Hõim ja Thobias (vasakult), Kullo Kender ja Frank ning Urmas Raag ja Wodan M andsid teisipäeval Luunja koduses maneeþis võistlusvormile viimast lihvi.
Rainer Hõim ja Thobias (vasakult), Kullo Kender ja Frank ning Urmas Raag ja Wodan M andsid teisipäeval Luunja koduses maneeþis võistlusvormile viimast lihvi. Foto: Margus Ansu

Üleeile õhtul seati Luunja tallis valmis reisipakke, et järgmisel hommikul kiiresti veoautole laadida seitse hobust, kolm ratsutajat ja kogu hobustega reisimiseks vajalik kila-kola.


Rocca al Mare suurhalli täidab tänasest pühapäevani Tallinn International Horse Show ja just sinna peaaegu veerand Luunja talli elanikest eile hommikul teele asuski.



«Päev enne võistlusi on hullumaja,» sõnas tartlaste kamba edukaima sportlase Urmas Raagi hobuste eest hoolitsev abiline Grethel Rüütsalu. Seepärast, et võistlema minekuks tuleb läikima lüüa ja kaasa pakkida kogu ratsutamiseks vajalik varustus, hunnikus hobusetekke, sööta ja muud.



Näiteks pistavad seitse suksut nelja päevaga pintslisse 50 pakki heina, mis peab kõik kuidagi hobuseveokisse mahtuma. «Eks see üks mustlasvoor ole,» naeris Eesti takistussõidu koondise liige Urmas Raag, kes võttis Tallinna kaasa koguni viis ratsut.



Luunja spordikeskus


Urmas Raag, Rainer Hõim ja Kullo Kender, kes kõik treenivad Luunjas, on Tartu kandist ainsad rahvusvahelisele hobu-show’le minejad. Luunjas on treeninud ka äsja takistussõidu Kesk-Euroopa liigat juhtima läinud Tiit Kivisild.



Hõim sõnas, et ilmselt on Luunjasse koondunud nii palju sportlasi seetõttu, et soovitakse õppida Eesti ratsutamise paremikku kuuluvalt Urmas Raagilt.



«Tartu ümbruses ei olegi teist kohta, kus sellisel tasemel spordiga tegeldaks – kõik, kel on rohkem asja vastu huvi, tulevad siia,» lisas Kender.



Noored ratsud õpivad


Eesti ratsaspordi aasta tippsündmusel Rocca al Mare suurhallis läheb paremate kohtade pärast kindlasti kõvaks rebimiseks, sest seal võistleb häid ratsanikke kogu Euroopast, ütlesid nii Hõim kui Raag.



«Aga see ei tähenda, et neile vastu ei saaks – kui meil on hea päev, on kõik võimalik,» sõnas Raag.



Tema kaks põhihobust Axel du Beaumont ja Laguna vd Roshove on juba kogenud spordiratsud. Neilt võib häid tulemusi oodata ka show’ kõige keerulisematel ja kõrgemate takistustega parkuuridel.



Kolm nooremat ratsut lähevad Tallinna pigem õpipoistena, et tulevikuks võistlusmeluga harjuda.



Eelmise aasta parimaks nooreks ratsasportlaseks nimetatud Kullo Kender, kes võistleb Tallinna rahvusvahelisel hobu-show’l ruun Frankiga, soovib püüda noorte konkurentsis kõige kõrgemaid kohti.



Kuid täpselt ennustada on temalgi raske, sest nii suurel võistlusel ei ole Kender ja Frank varem koos käinud.



«Minu eesmärgiks on lihtsalt ilus sõit,» sõnas Hõim.



Tallinn International Horse Show 2010


• 18.–21. märtsini Rocca al Mare suurhallis.


• 158 hobust.


• Üle 80 ratsaniku 14 riigist.


• 26 eestlast 47 hobusega.


• Üle saja vabatahtliku.


• Auhinnaraha üle 1,6 miljoni krooni.



Tartlastest stardivad


• Urmas Raag ja hobused Laguna vd Roshove,


Axel du Beaumont, Wodan M, Geraldine ja Zitaco M.


• Rainer Hõim ja hobune Thobias Lauwes Forever.


• Kullo Kender ja hobune Frank.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles