Tammeka teenis esimesed võidupunktid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kristal
JK Tammeka peatreener
Marko Kristal JK Tammeka peatreener Foto: TPM

Pärast jalgpalli Eesti meistriliiga esimest vooru on tartlastel turniiritabelit ilus vaadata: Tammeka asub Levadia järel teisel kohal.


«Seda küll,» muigas Tammeka peatreener Marko Kristal, «aga 35 mängu on veel ees.»



Eile peetud meistriliiga esimese vooru kohtumises alistas JK Tammeka FC Kuressaare tulemusega 3:2.



Juba 22. minutil olid tartlased sunnitud tegema vahetuse, kui Tiit Tikenberg reit vigastas. «Paari päeva jooksul selgub, kui tõsine trauma on,» lausus Kristal.



0:2 kaotusseis

28. minutil viis Martti Pukk saarlased mängu juhtima ning Dmitri Skiperski suurendas 61. minutil võõrustajate eduseisu juba kaheväravaliseks. «Mõlemad väravad tulid nende pikast audist ja meie enda vigadest. Jätsime mängijad kastis vabaks ja löödi ära,» kommenteeris tabamusi peatreener.



70. minutil oli täpne Marko Sonn ja vähendas kaotusseisu minimaalseks. Kolm minutit hiljem määras peakohtunik Jaan Roos tartlaste kasuks penalti, pärast seda, kui Timo Teniste vastu viga tehti. Heiko Tamm realiseeris 11 meetri karistuslöögi ja viigistas seisu. 81. minutil skooris Siim Roops ning kindlustas Tammekale kolm punkti.



«Esimese poolajaga ei saa kuidagi rahule jääda,» iseloomustas Kristal, «ei tehtud neid asju, mida me olime kokku leppinud. Pärast läks mäng paremaks. Teise poolaja lõpu mängisime juba nii, nagu peab.»



Tema sõnul ei üllatanud Kuressaare millegagi, mängiti ootuspäraselt jõuliselt ja agressiivselt. «Esimesel poolajal ja teise poolaja alguses oli meil nendega probleeme, aga siis saime juba paremini hakkama,» rääkis peatreener.


«Väga positiivne, et poisid tulid kaheväravalisest kaotusseisust välja ega andnud alla,» lisas Kristal.



Esimene kodumäng


Juba laupäeval saavad tartlased koduvõistkonna mängu oma silmaga kaeda.  Kell 14 võõrustatakse Annelinna kunstmuruväljakul Nõmme Kaljut.



«Vaatasin nende mängu Viljandiga,» rääkis Kristal. «Kindlasti peame oma mängu paremaks muutma. Kui läheme Nõmme Kalju vastu nii, nagu me Kuressaarega esimest poolaega mängisime, ei tule sest midagi head.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles