Mees pani ekskaasa juures plahvatama praeahju peidetud põrgumasina

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas 46-aastasele mehele süüdistuse üldohtlike süütegude toimepanemises ning saatis tema tegusid puudutava kriminaalasja kohtusse. Selle kriminaalasja raames astub kohtu ette kokku kolm süüdistatavat.

Tänavu 14. aprillil kärgatas Tartus Võru tänaval asuva maja korteris plahvatus. Inimesed õnneks vigastada ei saanud. Sündmuskohal kogutud tõendid viitasid sellele, et ühe korteri köögis plahvatas lõhkeseadeldis. Plahvatuse ajal viibis köögis naine, kes pääses imekombel vigastusteta, vahendas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Süüdistuse kohaselt paigaldas 46-aastane mees elektripliiti isevalmistatud lõhkeseadeldise ning korraldas plahvatuse. Tegemist on endiste elukaaslastega. Kohtueelse menetluse raames kogutud tõendid viitavad mõrvakatsele, märkis uurimist juhtiv eriasjade prokurör Marge Püss.

Plahvatusega tekkinud kahju hindasid majaelanikud ligi 12 000 eurole. Mees peeti kinni ning alates 16. aprillist on ta eeluurimiskohtuniku loal vahi all.

Hilisema läbiotsimise ning kogutud tõendite alusel süüdistatakse teda ka suures koguses lõhkeaine ning tulirelva ebaseaduslikus käitlemises. Lisaks sellele süüdistatakse meest selles, et ta kallutas teist süüdistatavat, 29-aastast meest, valeütluse andmisele.

Veel on kohtueelse menetluse raames kogutud tõendid selle kohta, et käesoleva aasta veebruaris ostis ta kolmandalt süüdistatavalt, 21-aastaselt noormehelt, ühe grammi amfetamiini.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi kaitsepolitseiameti lõuna osakond ja juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles