Vanemuise kontserdimajas valmib väga kaalukas näitus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Põldmäe (vasakult), Juhan Kompus, Kulvo Tamra ja Eiko Pitka.
Alo Põldmäe (vasakult), Juhan Kompus, Kulvo Tamra ja Eiko Pitka. Foto: Sille Annuk

Klavereid, mida reedel ja eile vedasid kohale ja tõstsid Vanemuise kontserdimajja Alo Põldmäe (vasakult), Juhan Kompus, Kulvo Tamra ja Eiko Pitka ning teised kandvad jõud, sai ühtekokku 17. Auto käis neil järel Tartu üliõpilasmajas, Elleri muusikakoolis, laulupeomuuseumis, Oskar Lutsu muuseumis, tudengikorporatsioonides ja mujal.


Eesti Klaverimuuseumi juhatuse esimehe Alo Põldmäe eestvõttel avataval näitusel «Tartu oma klaver» on 17 instrumenti, mille hulgas on ülekaalus Tartus toodetud kla­­verid. «Tartu klaveriehitus saab näitusega oma väärika koha,» ütles Põldmäe.



Avamine on kolmapäeval kell 16. Ajaloolisi klavereid mängivad Vanemuise kontserdimaja direktori Kulvo Tamra teatel Marko Martin, kes samal õhtul annab kontserdi ülikooli aulas «Valge klaveri» sarjas, Algis Pauljukaitis, Lembit Saarsalu ja Jorma Toots. «Proovime, kuidas klaverid kõlavad,» ütles Tamra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles