Tartu Ülikooli rektor Alar Karis nimetati Tšiili aukonsuliks

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli rektor Alar Karis.
Tartu Ülikooli rektor Alar Karis. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna kell 12 annab välisministeerium Tartu Ülikoolis rektor Alar Karisele üle tema auametit tunnistava eksekvatuuri.

Rektorit tuleb sel puhul tervitama ka Tšiili suursaadik Carlos Parra Merino. «Meie riigile on suur au, et nii auväärne ja tunnustatud inimene saab meid meie toimingutes edaspidi nõustada ja aidata,» ütles Helsingi Tšiili saatkonna konsul Carlos Gajardo ning selgitas, et riik valis Tartu Ülikooli rektori Alar Karise oma aukonsuliks, et lähendada Eesti ja Tšiili suhteid hariduse ja innovatsiooni alal.

«Mul on hea meel, et Tartu Ülikool on Tšiili riigi näol saanud endale uue rahvusvahelise partneri,» ütles rektor Alar Karis. «Aukonsuliks saamine on märkimisväärne tunnustus nii minule kui kogu Tartu Ülikoolile.»

Välisministeeriumi riikliku protokolli osakonna peadirektor Mait Martinson, kes Karisele eksekvatuuri üle annab, peab rektori aukonsuliks saamist kiituseks tervele Eestile. «Eesti roll rahvusvahelisel maastikul kasvab,» ütles Martinson. «Ja kasvab ka kolmandate riikide huvi Eesti vastu.»

Lisaks eksekvatuuri üleandmisele teeb välisministeeriumi protokolliülem rektorile ka lühiülevaate ootustest, õigustest ja kohustustest, mis aukonsuli tiitliga kaasnevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles