Piltuudis: Ahhaas lõppes õhulosside aeg

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa Keskuse sarikapidu (pildil vasakult Kärt Joanna Stalde ja Lõmash Kama).
Ahhaa Keskuse sarikapidu (pildil vasakult Kärt Joanna Stalde ja Lõmash Kama). Foto: Margus Ansu / Postimees

Teaduskeskuse Ahhaa noored giidid, Pirita majandusgümnaasiumi 4.a klassi õpilane Kärt Joanna Stalde (vasakul) ja Tartu Kesklinna kooli 5.b klassi poiss Lõmaš Kama, lasid täna pärastlõunal Tartus lendu Ahhaa maja sarikapärja.


Tõtt-öelda oli neil ka abiline: hoonet ehitava Nordecon Ehituse objektijuht Anno Veider (pildil kupli all) pidi tõstukiga sõitma ligi 20 meetri kõrgusele ning seal tublisti manööverdama, et kuplisse takerdunud sarikapärja nöör lahti päästa. Hakkaja mees sai nööri peenest praost üsna kiiresti kätte.

«Kuus, viis, neli,» luges sarikapeole kogunenud rahvas ning Kärt Joanna Stalde ja Lõmaš Kama ootasid, käärid käes, et ühe ajal nöör läbi lõigata. Kolme juures takerdus nöör aga uuesti ja objektijuht alustas taas selle vallapäästmist. Ei kulunud enam kaua, kui õhupallidest sarikapärg Tigutorni poole minema kihutas.

«Ahhaas on õhulosside ajajärk nüüd lõppenud,» ütles teaduskeskuse Ahhaa juhataja Tiiu Sild sarikapeol. «Sarikapeol näeme kõik oma silmaga, et see maja pole teostamatu unistus, nagu ta mõni aeg tagasi paistis.»

Anno Veideri sõnul on ehitajatel laias laastus pool tööd hoone juures tehtud. Ahhaa oma maja saab valmis selle aasta lõpuks, külastajaid hakatakse seal vastu võtma 2011. aasta mais.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles