Valgast ärandatud Sebe liinibuss leiti Kohtla-Järvelt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärandatud Sebe ekspressbuss.
Ärandatud Sebe ekspressbuss. Foto: Sebe

Ööl vastu tänast läks Valga linnast kaduma aktsiaseltsile Sebe kuuluv liinibuss. Täna hommikupoolikul leiti sõiduk mahajäetuna Kohtla-Järvelt endise kaevanduse territooriumilt.


Ekspressbussi tootejuhi Kadri Johansoni sõnul leidis politsei bussi kella 11.30 paiku Kohtla-Järvelt Tammiku-põik tänavalt ühe lammutustöökoja lähedusest. Buss oli väliselt terve, kuid numbrimärgid olid maha kruvitud. Bussifirma esindaja ei ole saanud veel leitud sõidukit üle vaadata, mistõttu ei ole esialgu veel teada, kas rikutud on midagi bussi sisemusest.

Kõigil Sebe bussidel on peal ka wifi seadmed, mille abil saab nende asukohta kindlaks teha. Kas politsei kasutas sõiduki leidmiseks Sebe antud informatsiooni või leiti see teiste jälitustoimingute käigus, ei osanud Johanson öelda.

«Kuna vargus pandi toime nii piiri ääres, kartsime, et buss on juba Eestist minema viidud. Bussi leidmine Kohtle-Järvelt tuli suure üllatusena,» tõdes tootejuht.


Johanson soovis eraldi tänada politseid kiire ja professionaalse töö eest. Bussi kaotus oleks Sebele tähendanud suurt kulu.

Lõuna prefektuuri teatel pandi vargus toime ajavahemikus 18. veebruar kell 20.40 kuni 19. veebruar kell 6.00. Valga bussijaamast kadus AS Sebe valget värvi buss Bova.

Johanson lisas, et kaugliinibuss Bova lõpetas eile õhtul tööpäeva vastavalt sõidugraafikule Valgas. Bussijuht viibis juhtunu ajal öökorteris Valga linnas. Sõiduk oli lukustatud ning võtmed ja dokumendid olid bussijuhi käes.

Tegemist on heas korras oleva 12-meetrise bussiga, mis läbis hiljuti kapitaalremondi, täpsustas Johanson. Esialgse info järgi tekitati ettevõttele vargusega kahju umbes pool miljonit krooni, kuid kuna buss on leitud, pole kahjude ulatus teada.

Varguse tõttu tühistas bussifirma tänahommikuse reisi Valga - Viljandi - Tallinn, mis pidi väljuma kell 6.30.

Riigiprokuratuuri avalike suhete talituse nõunik Carol Merzin kinnitas Tartu Postimehele, et politsei on alustanud juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb sissemurdmise teel toime pandud vargust. Esialgu ei ole uurimises kahtlustatavaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles