Maastikud ehivad Gildi galeriid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Albert Annit on köitnud esmajoones maastiku maalimine.
Kunstnik Albert Annit on köitnud esmajoones maastiku maalimine. Foto: Margus Ansu

Täpselt kümme aastat tagasi ehk 2000. aasta veebruaris, kui Gildi galerii perenaine Rosalie Pedassaar oma kunstiäri avas, sättis ta seal esimesena üles oma õpetaja Albert Anni teosed.


Maalikunstniku ja pedagoogi Albert Anni maastikud ja lillepildid on Gildi galeriis  näha ka praegusel veebruarikuul, kümme aastat hiljem, ning kunstniku loomingust on seekord teinud valiku kunstniku tütar Silvia Vislap.



«Ma valisin välja need maastikud, mis mu meelest mälestavad isa kõige paremini ja sobivad siia ka aastaaja mõttes,» ütles ta.



Piltidele on jäänud nii mõnigi neist kaunitest vaadetest, mis on pärit kunstniku suvekodude lähedalt, olgu siis jutt Võrumaa Uue-Saaluse kohast või Rõuge kandi Pudrumäe ümbrusest.



Galerii perenaisele Rosalie Pedassaarele oli Albert Anni ta Tartu Kunstikooli joonistamisõpetaja. «Väga hea ja rahulik õpetaja oli,» mäletab Pedassaar. «Tänu temale oskan ma joonistada!»



Albert Annit kui kunstnikku iseloomustab ta aga kui äärmiselt enesekriitilist maalijat, kes väga paljud tööd mitu korda üle maalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles