Möllasid lapsed ja hingelt noored

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäkke rühivad Tähtvere lasteaia Poku rühma mudilased.
Mäkke rühivad Tähtvere lasteaia Poku rühma mudilased. Foto: Sille Annuk

See, et eilsel vastlapäeval laste lust kelgumägedel kustuda ei tahtnud, pole mingi ime. Kiita tuleb pigem täiskasvanuid, kes lõuna ajal liugu paljuks ei pidanud ja õuest punased põsed said.


Tartusse Kassitoomele oli eilseks lõunatunniks kogunenud hulk ajalooarhiivi töötajaid.


«Ära karda!» hõikas arhiivi majandusmees Peeter Reppo igaühele, kes kausikujulise oru põhja poole kihutas.



«Täiskasvanud inimesed jäid meil tööle laua taha, siia tulid peast nooremad!» märkis konservaator Heli Märtin.



Fondihoidja Ly Holtsmeier lükkas selle kinnituseks ümmargusele kummisaanile uue hoo sisse ning kadus, jalad ees, tuhinaga allapoole.



Pikad liud ja kuklisadu


Umbes samal ajal tegid Tähtvere lauluväljaku nõlva ühel küljel kelgusõitu Eesti Maaülikooli piimalabori töötajad ning mitte kaugel neist olid Tähtvere lasteaia mudilased.



Teisel küljel kamandas Miina Härma gümnaasiumi huvijuht Jaanus Sepp. «No praegu on siin esimese kuni kolmanda klassi lapsed ja poole tunni pärast tulevad neljanda kuni kuuenda klassi lapsed,» selgitas ta ning leidis, et vähemasti 300 last saavad tema taktikepi all sel päeval liu kätte küll.



Tartu linnavalitsus otsustas lõunapausi pidada Pirogovi platsil. Abilinnapea Jüri Sasi kinnitusel olid väljas kõik Tartus viibinud linnaametnikud.



Ühe pealtnäha kõige efektsema kelgusõidu tegi sotsiaalvaldkonna abilinnapea Vladimir Šokman, kelle liug kandus üle kukerpallitamiseks nii, et mees oli lõpuks üleni lumine.



Anne kanali jäävälja ja ilusat vastlailma kasutasid ära Raatuse gümnaasiumi viienda klassi lapsed oma kehalise kasvatuse õpetaja Gerli Odruski rõõmsal juhendamisel.



Eile lõuna paiku tegi aga Pere Leiva väikesaiatsehhi juhataja Kersti Süvaorg kokkuvõtteid sellest, kui palju on nende tsehh tootnud vastlakukleid. «Täna oleme tsehhist teele saatnud 19 500 kuklit, eile 7000,» ütles ta. «Veebruari esimesel ja teisel nädalal on olnud tavaline päevatellimus umbes tuhat.»



Küsimuse peale, kui palju on ta neid ise juba ära söönud, tunnistas ta, et kuni eilseni pidas vastu, aga eile sõi kaks tükki jutti.



Vastlatraumad


Enne õhtut oli vastlaliugudest tekkinud traumade tõttu pöördunud erakorralise meditsiini osakonda kümmekond inimest.



Neist tõsisemad juhtumid olid esimese nimmelüli murruga 29-aastane mees ja küünarvarreluude murruga teismeline poiss, mõlemad jäid haiglaravile. «Meie päeva raskem osa on veel ees,» ütles valvearst Aavo Metsmägi eile kella poole viie paiku, kui veel suur valge väljas oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles