Mobiiltelefonid varastanud hääletaja andis ahvatlusele järele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletaja autosid peatamas. Foto on illustratiivne.
Hääletaja autosid peatamas. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Hiljuti pidas politsei kinni 20-aastase Kuido ja seda kahtlustatavana käekoti ning mobiiltelefonide varguses. Noormehe enda sõnul andis ta ahvatlusele järele, kui nägi tema peale võtnud auto tagaistmel käekotti.


27. jaanuaril võttis Võru vallas Käätso külas naisterahvas peale hääletaja. Hiljem avastas sõidukijuht, et auto tagaistmel olnud käekotist on kadunud kaks mobiiltelefoni ja rahakott. Võrumaa politseinikel õnnestus varguses kahtlustatav kinni pidada ning varastatud mobiiltelefonid omanikule tagastada, vahendas Lõuna prefektuur.



Asja uurinud kriminaalpolitseinike kinnitusel ei olnud vargust avastada kuigi lihtne, kuna kannatanu ei osanud isegi varga välimust kirjeldada. Faktiliselt teadsid politseinikud ainult seda, et konkreetselt kuupäeval liikus varas ühest külast teise.



Politseinikud hakkasid kontrollima ümbruskonda ning koguma informatsiooni. Mitu päeva hiljem jõudis nendeni info ühest mehest, kes müüb mobiiltelefone.



Kontrollimisel selgus, et osta pakutigi mõned päevad varem varastatud telefone. Kahtlustatavana pidasid politseinikud kinni 20-aastase Kuido. Kätte saadi ka varastatud mobiiltelefonid, mis tagastati omanikule.



Politsei manitseb sõidukijuhte, kes võtavad hääletaja auto peale. «Kindlasti peab arvestama, et tegemist on riskiga,» kinnitas Võru kriminaalteenistuse vanem Meelis Saarepuu.



Tema sõnul on hääletajaks reeglina täiesti võõras isik, samuti ei pane sõidukijuht tavaliselt tähele hääletaja välimust ega teisi tundemärke. Võttes hääletaja auto peale, on sõidukijuhtidele üks ja konkreetne soovitus: tuleb jälgida kõiki ohunorme ja olla ettevaatlik.



«Hääletaja istub reeglina tagaistmel. Sõidukijuht peaks kontrollima, et kaasreisija paneks enne sõidu algust turvavöö peale. Samuti ei tasuks jätta tagaistmele isiklikke asju. Kui hääletaja maha läheb, on mõistlik kohe vaadata, kas kõik asjad on alles,» soovitas kriminaalpolitseinik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles