Kullaõngitsemise võitja nurises niru saagi üle

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Pühajärvel pärast kolm tundi kestnud võistupüüki sai auhindade üleandmisel peapreemia 100 000 krooni tartlane Tim Matjus, kes aga märkis samas, et saak jäi kehvaks. Ta püüdis vaid kaks kala.


Ameti poolest müügimees Tim Matjus oli üks 1623 võistukalastaja hulgas, kes üritasid Pühajärvel võita kilo kulda ja muid auhindu. Matjusel vedas kaks korda. Esiteks püüdis ta kinni märgistatud kala.



Oranži plastlipikuga ahvena meelitasid paksu lumega kaetud jäässe puuritud aukudest õngitsedes konksu otsa veel vaid Andrus Kaljundi Vigalast ja Juri Plešak Kiviõlist, kuid nad läksid alt «Kuldkala 2010» peakorraldaja Vladislav Koržetsi kalastusviktoriinis.



Teist korda sel päeval vedas tartlasel siis, kui ta vastas ainukesena õigesti kolmandale küsimusele. Rõõmu väljendas ta mitme tuhande peolise ees kareldes. Tema nurisemine niru saagi üle – no tõesti, vaid kaks väikest kala! – pani rahva mürinal naerma.



Lustijad paistsid silma


Kuigi lustijad on ka varasemal üheteistkümnel «Kuldkala» võistuõngitsemisel tooni andnud, paistsid nad seekord eriti hästi silma. Eriauhinna viis koju 25-liikmeline tiigrite lõbus sõpruskond Haapsalust ja Viimsist.



Veel enne, kui õngitsejad asusid kuni kolmveerand meetri paksusesse jäässe auke puurima, astusid võistlustulle grillijad. Peaaegu kõik panid tossama bar­beque-ahju. Vaid üks tiim süütas söed kahes ämbris.



«Uus ahi ei ole veel valmis ja vana on lumelõksus,» selgitas Rainer Härm alias Jazz. «Et mitte ämbrisse astuda, võtsime kaasa ämbrid.»



Võitjad mitmel alal


Hoolimata rikkalikest kogemustest sai Jazzi võistkond BBQ Symphony seekord kolmanda koha. Teiseks jäi Tartu metallifirma Faeton meeskond, kes küpsetas lõhet enda toodetud ahjus kreegipuuga. Võidu noppis žüriil keele alla viinud Amps BBQ Team Tallinnast.



Kalapüüdmise poolest oli parim võistkond viljandlaste Kuuni, keda ootab ees kalastusreis Norramaale. Peaauhind kilo kulda jäi ootama järgmist võistlust, sest vastava märgiga kala keegi kätte ei saanud.



«Kuldkala 2011» tuleb Kor­žetsi sõnul hoolimata sellest, et tema juhitud MTÜ Koos Kalale lootis seekord vähemalt 2000 võistleja registreerumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles