Bussirike põhjustas Tartus avarii ja liiklusseisaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Näituse tänava raudteeülesõidukoha juures. Õnnetusse sattunud buss.
Liiklusõnnetus Näituse tänava raudteeülesõidukoha juures. Õnnetusse sattunud buss. Foto: Sille Annuk / Postimees

Bussijuht Väino Pihelgas on Tartus linnaliini sõitnud juba 25 aastat. Täna õhtul tegi ta oma elu esimese avarii, kuid seda mitte enda süül.


Mõni minut enne kella kuut õhtul sõitis number 20 bussiliini teenindanud Pihelgas välja Vaksali tänaval endise piimakombinaadi ees asuvast bussipeatusest. Ühtäkki võttis aga sõiduki mootor tuurid üles ning masinavärk sööstis Näituse tänavale otsa sõiduautole Kia. «Buss läks perutama,» tõdes Pihelgas.



Hoolimata Pihelgase pingutusest ei allunud buss ei piduripedaali tallamisele ega roolikeeramisele. Juht tõmbas peale ka käsipiduri. Ühissõiduk sai pidama alles teisel pool Näituse tänavat, kus asus kõnnitee metallpiire ja suur lumevall. Valli vastas suri bussi diiselmootor lõpuks välja.



Enne seda jõudis aga praktiliselt turviseni läbi kärsata sõiduki kohapeal ringi käinud tagumine vasakpoolne rehv. Bussijuhi hinnangul süütas rehvipõleng ka õli masina mootoriruumis.



Õnnetusse sattunud Kia juht, kes ei soostunud oma nime avaldama, kinnitas, et sõitis peateel Toomemäe poolt Näituse raudteeülesõidu suunas ning vaatas veel, et vasakult poolt tuleb buss. Mees mõtles aga, et on peateel ja küllap buss pidurdab. Paraku ei pidurdanud ühissõiduk, vaid põrutas sõiduautole vastu esimest poritiiba.



Kia juht oli veel õnnetu, et ta oli äsja tulnud oma autoga keretöid tegemast. Nüüd tuleb töödega vähemalt osaliselt otsast alustada.



Häirekeskus sai teate õnnetusest täna kell 17.55, kinnitas Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik. Tema sõnul jäid terveks ka sõiduautos olnud inimesed. «Päästjad kustutasid tule ning ohtu enam pole,» lisas Kiik.



Postimehele teadaolevalt viibis bussis õnnetuse hetkel 15 reisijat, kes viga ei saanud ning kes kõik lahkusid omal jalal kõndides.



Bussijuhi kinnitusel tõrkus eile ja täna sõiduki automaatkäigukast paaril korral varemgi ning Pihelgase sõnul käis ta bussiga ka remondis. Bussi tehnilise passi andmetel on sõiduk 13 aastat vana.



Nii buss kui sõiduauto jäid enam kui tunniks raudteeülesõidukoha ette ning liiklus oli Näituse tänaval Vaksali ja Haava tänavate vahelisel lõigul suletud. Vaksali tänaval oli suletud üks sõidurada.



Liiklus taastati kella 19.15 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles