Emata jäänud laste lugu liigutas paljusid inimesi

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Postimees avaldas loo ema kaotanud Võnnu perest 18. jaanuaril.
Tartu Postimees avaldas loo ema kaotanud Võnnu perest 18. jaanuaril. Foto: Repro

Enam kui sada inimest on toetanud kas väiksema või suurema summaga Võnnus elavat perekonda, kus isal tuleb olla nii isa kui ka ema eest kaheksale väiksele lapsele, kelle ema suri vähki.


«Me ei osanud lootagi, et nii palju südamlikke inimesi on valmis aitama,» ütles läinud aasta lõpus perekond Muuga kaheksale lapsele vajalike asjade soetamiseks raha annetamise algatanud Võnnu elanik Kerli Perova.



Võnnu inimesed kinkisid Muugade perele, kelle noorim poeg saab 9. veebruaril aastaseks ning vanim tütar on kümneaastane, ligi 10 000 krooni.



Raha läheb lastele


Pärast seda, kui Tartu Postimehes ilmus 18. jaanuaril lugu perekond Muugaga juhtunust, hakkas annetusarvele raha laekuma kogu Eestist. «Me täname kõiki abistajaid kogu südamest,» ütles Kerli Perova. «Kingiks saadud raha läheb lastele.»



Paaril viimasel nädalal on perele raha kinkinud 140 lahke südamega inimest ning ka selle kuu alguse palga- ja pensionipäevad on annetusarvet suurendanud. Kerli Perova ei soovinud annetatud summat ajalehes avaldada. «Saame sellega tükk aega lastele soetada vajalikke asju,» märkis ta.



Peale raha on perele pakutud ka muud abi. «Üks tore mees pakkus isale, et võib Tartust oma bussiga lastele uued madratsid kohale sõidutada,» rääkis Kerli Perova. «Ta oli madratsitega juba enne mind Võnnus!»



Kingitud raha kasutamise üle otsustab Võnnu vallavalitsuse, lasteaia ja lastevanemate esindajatest koosnev komisjon pereisa soovide põhjal. Annetuste eest on pere saanud pesukuivati, lastele kuus uut madratsit, jalatseid, pesu ja riidepuid.



Kõike, mida vaja


Eile koos olnud komisjon otsustas, et järgmisena ostetakse pere vanimatele lastele suusakomplektid ja soojad ülerõivad. Lisaks soetatakse patju, kindaid ja köha või valusa kurgu puhuks inhalaator auru tegemiseks.



Suuremad lapsed lähevad kingitud raha toel suvel leinalaagrisse. «Mida neile lastele tarvis, seda järk-järgult annetuste eest ostame,» kinnitas Kerli Perova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles