Tudengid kujundavad Tartu Loomemajanduskeskuse pargiala

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid, kes oma kavandi läbivaks jooneks valisid heli, leidsid astangutel asuvatele istumistreppidele huvitava heli ja valgust ühendava värvilise lahenduse. Parki täidaksid kõlarid linnulaulu või muude loodushelidega.
Tudengid, kes oma kavandi läbivaks jooneks valisid heli, leidsid astangutel asuvatele istumistreppidele huvitava heli ja valgust ühendava värvilise lahenduse. Parki täidaksid kõlarid linnulaulu või muude loodushelidega. Foto: Repro

Tartu Loomemajanduskeskuses valmisid Tartu Kõrgema Kunstikooli ja Eesti Maaülikooli tudengite projektid, mille alusel kujundatakse ümber keskuse hektarisuurune pargiala.

Lennukate ideedega tudengid kujutavad pargiala ette nii kahekorruselisena kui ka helimaastikuna, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Nädalapikkune higistamine Tartu Loomemajanduskeskuse töötubades sünnitas tudengite peas plaane, kuidas kesklinnas asuv roheala muuta linnakodanikule atraktiivseks 21. sajandi pargiks.

«Nad leiavad, et see pargiala on liiga väike, et peaks tegema kahekorruseliseks ja tekitama mingeid rippuvaid aedu veel juurde, et see kujuneks veel ruumilisemaks kui ta looduse poolt juba on olemas,» rääkis töötubade juht, Tartu Kõrgema Kunstikooli maaliosakonna meister Madis Liplap.

Ehkki olemasoleva finantseeringu summa on hetkel null, loodetakse Euroopa fondide toel park siiski 2012. aastal avada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles