Hullumeelsed ideed vallutavad parki

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pargi võiks täita mängudega. Paiksed malelauad oleksid kasutatavad ka laadalaudadena. See rühm paneks pargiala õunapuuaeda reformvoodid ja võrkkiiged ning ronivõrgud, mis tekitavad pargile kaks korrust.
Pargi võiks täita mängudega. Paiksed malelauad oleksid kasutatavad ka laadalaudadena. See rühm paneks pargiala õunapuuaeda reformvoodid ja võrkkiiged ning ronivõrgud, mis tekitavad pargile kaks korrust. Foto: Repro

Täna esitlevad Tartu Kõrgema Kunstikooli ja maaülikooli tudengid Kalevi 13 maja taha jääva unustatud pargi eskiisprojekte.


Parki haldav loomemajanduskeskus loodab kokku koguda väga erinevaid ideid, et neid võimalust mööda pargis ära kasutada. Praegu on nelja meeskonda jagunenud tudengid lasknud oma mõtted vabalt lendu ning pakkunud julgelt välja väga erinevaid lahendusi.



Kuigi pealtnäha hullumeelsed, on kõik ideed teostatavad. Samas võib neist mitme elluviimisele saada takistuseks maksumus.



Pargi kavandamisel peavad tudengid arvestama ka eritingimustega, nagu näiteks vana tammepuu, mille ümbrusse ei tohi ehitada, purskkaev, mis ootab taastamist, ning mäe sisse ehitatud kelder, millele tuleb kasutus leida.



Suurim katsumus on aga leida linna nõutav parkimisruum 12 autole.



Järgmisel nädalal paneb loomemajanduskeskus tudengite ideed välja linnarahvale arvamuse avaldamiseks. Kõrvalolevatel piltidel on välja toodud üksikud elemendid julgest mõttelennust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles