Alternatiivkultuur viib kokku moe ja male

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finaalis kohtusid Kaido Keerma ja Triin Ploom.
Finaalis kohtusid Kaido Keerma ja Triin Ploom. Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu alternatiivkultuuri majakas Genialistide klubi ergastab muude kultuurialade kõrval ka malet ja moodi, täpsemalt taidlusmalet ja taaskasutusmoodi.


Esmaspäeval kell 22.52 ulatasid Kaido Keerma ja Triin Ploom teineteisele käe sõbralikult naerdes, kuigi üks neist oli võidumees ja teine kaotaja.



Sügise hakul alanud Genialistide klubi esimene oikumeeniline taidlusmaletšempionaat lõppes Kaido Keerma võiduga. Autasuks oli tšempionaadi komissar Allan Aint varunud kunstiteosena valminud malendid, mille autor on Kalev Järvik.



Finaal tagatoas


Finaal käis Genklubi kontori tagatoas, et malendite klõpsumine ei häiriks kohvikuruumis tavapärast melu ja finaalheitluse kommenteerimist. Kiibitsejate rõõmuks tõi veebikaamera pildi tagaruumist nende ette seinale.



Tšempion Keerma on varem käinud ka veidi tõsisematel turniiridel. Tartu kiirmaleturniiril saavutas ta mõni aasta tagasi neljanda või viienda koha. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli filosoofiaosakonna, praegu käib ametis Playtechis.



Kaido Keermale visa vastupanu avaldanud eesti kirjanduse magistrant, ajakirja Värske Rõhk luule- ja keeletoimetaja Triin Ploom oli sügisel tšempionaadile 50. ehk viimane registreerunu. Lõppenud pikka võistlust nimetas ta meeldivalt mänguliseks.



Berliin!


Laupäeviti, tavaliselt lõunast õhtupoolikuni, toimib Genklubi ilusate inimeste päevaklubina, mida korraldavad taaskasutusbutiiki Berliin! majandavad näitlejad Maarja Jakobson, Piret Simson ja Katrin Pärn ning psühholoogia doktorant Kirsti Akkermann.



Nüüd on nad võtnud nõuks sisustada kogu eeloleva laupäeva. Kell 12 algab nagu tavapäraselt Berliini! heategevuslik rõivaste ja aksessuaaride müük. Samal ajal läheb samuti Genklubis lahti kauplemine Müürilille täikal.



Päev jõuab õhtusse vaatemängu ja muusikaga. Kell 22 algab moodi ja teatrit ühendav taaskasutusmoe etendus «Se-cond hand emotions», mille lavastab koreograaf Janek Savolainen. Kell 22.30 läheb diskoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles