Noobel paigake kaubanduskeskuses

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaheseintega eraldatud istmed pakuvad privaatsustunnet ka siis, kui kõik lauad on hõivatud.
Vaheseintega eraldatud istmed pakuvad privaatsustunnet ka siis, kui kõik lauad on hõivatud. Foto: Margus Ansu

Kui Lõunakeskus oma uue osa uksed lahti tegi, seadis ennast Apollo raamatupoe juures sisse ka kohvik Nobel.


Kohviku istumisala võib jaotada kaheks: osa laudu on kohe raamaturiiulite kõrval, kus istudes oled melu ja kõnesumina keskel, nagu kaubanduskeskuses ikka.



Teine osa jääb aga tahapoole. Väikeste laudade ümber on kõrgete vaheseintega pehmed istmed ja kui ei oleks kõrget lage, siis ei saaks arugi, et oled kusagil mujal kui hubases kesklinna kohvikus. Mõnus džässmuusika summutab kauplustest tulevad helid, kuigi mängib piisavalt vaikselt, et kaaslasega pingutuseta rääkida.



Hõrgud maitsed


Kohvik on menüü kokku võtnud kahel väiksel leheküljel: mõned pearoad, mõned salatid, mõned pastaroad jne. Napis valikus olevad road tundusid aga nime poolest nii isuäratavad, et otsust oli raske teha. Hinnad on nagu Tartus ikka: pearoad 80–90 krooni ringis, eelroad ja magustoidud 30–40 krooni.



Lõpuks sai pearoaks valitud grillitud kana kitsejuustuga (80 kr) ja magustoiduks brüleekreem (36 kr). Ooteajaks sai võetud veel ka latte, mis oli ülimalt mõnus ja vahune, kuid mille juurde teenindaja unustas lisada suhkrutüki.



Toit toodi üllatavalt kiiresti, ooteaeg oli ehk napid 10–15 minutit. Lauale pandud taldrik tekitas aga hämmingut – kas rohkem ei antagi? Kaks kitsukest kanafileed, peotäis kuskussi (tuntud ka kui nisutang) ja paar lusikatäit tomatisalatit.



Selle, mis mahust puudu jäi, tegi roog tasa aga maitsega.



Grillitud kana kitsejuustuga võib häbenemata kirjeldada sõnaga hõrk. Kuskuss ei olnud eraldi maitstes midagi silmi pööritama panevat, kuid koos kanaga moodustas vaimustava terviku. Tomat sinna kõrvale tegi komplekti täiuslikuks.



Peale rikkalikult maitsestatud toitu tekkis vajadus tellida teenindajalt ka klaas vett, kuid lauda see ei jõudnudki.



Jahe teenindus


Magustoiduks võetud brüleekreem oli kaunistatud kahe apelsiniviilakaga, mis toidu ülimagusat maitset mõnusalt tasakaalustasid. Apelsiniviilud oligi ainus kõrvalekalle, muidu oli roog valmistatud klassikaliselt.



Magustoit toodi lauda peale soolase lõpetamist nii kiiresti, et tekkis kahtlus, et vaheseinte väikestel peeglitel on peale sisekujunduselemendiks olemise ka praktiline eesmärk.



Teenindusele hinnangut anda ei oskagi. Kõik käis professionaalselt ja kiiresti, kuid tekkis tunne, nagu oleks teenindaja eesmärk vaid sisestada tellimus arvutisse ja raha vastu võtta.


Kui oleks pisikestki naeratust näinud, siis ei oleks ka kohvijoogi juurest puuduvat suhkrutükki ja äraunustatud veeklaasi siin kirjutises maininud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles