Jõgevamaal sai kultuuripärli tiitli Põltsamaa muusikakool

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa.
Põltsamaa. Foto: Urmas Luik

Kultuurkapitali nõukogu algatatud aastapreemia «Kultuuripärl 2009» laureaadiks Jõgevamaal kuulutati Põltsamaa muusikakool, mis on sanud tuntuks ka üle-eestiliste suvekoolide korraldamisega muusikat õppivatele lastele.



Direktor Anne Kausi sõnul on Põltsamaa muusikakoolis korraldatud juba kuusteist aastat kolmenädalasi suvekoole puhkpilli, keelpilli ja kitarri õppivatele noortele.



«Meie koolis õpib kakssada õpilast. Kui aga juurde arvata suvekoolis õppijad juurde , siis saab meil aastas kokku muusikaharidust pooltuhat noort pillimängijat. Ühtlasi tegeleme ka muusikaõpetajate täienduskoolitusega.»



Kausi sõnul on poole sajandi vanune Põltsamaa muusikakool üks Eestimaa vanemaid muusikakoole milles on esmase muusikahariduse saanud mitmed Eesti muusikaõpetajad ja muusikud.



Maakondades tegutsevate loomeinimeste tunnustamiseks ja innustamiseks loodud preemiat «Kultuuripärl» annab kultuurkapital välja koostöös maavalitsuste ja omavalitsuste liitudega.



«Muusikakool on teinud Põltsamaal väga tänuväärset tööd selle paiga sajanditevanuste muusikatraditsioonide hoidmisel ja arendamisel. Ikka ja jälle on hea kuulda selle kooli õpilaste ja vilistlaste edukast esinemistest vabariiklikel ja rahuvusvahelistel konkurssidel,» ütles Jõgeva maavanem Viktor Svjatõsev.



«Põltsamaa muusikakool on kultuuripärli välja teeninud järjepideva ja pikaajalise tööga. Tunnen head meelt ka selle üle, et see preemia tuli meie linna teist aastat järjest.»



Mullu kuulutati kultuuripärli laureaadiks Põltsamaa kunstikool ja seda suuresti kustigalerii «Part» avamise eest.



Auhinna puhul õnnitles Põltsamaa muusikakooli direktorit Anne Kausi ka Jõgevamaa kultuuri-ja sporditegijate tunnustamisõhtul osalenud riigikogu esimees Ene Ergma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles