Rõngu vald on kaotanud sadu tuhandeid kroone

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Parm
Uno Parm Foto: Margus Ansu / Postimees

Valla- ja linnaeelarve seaduse rikkumisele viidates on rahandusministeerium vähendanud jaanuaris Rõngu valla tulusid ligi 400 000 krooni võrra, rehkendab vallavanem Uno Parm.


Parmu sõnul on tänavu oodata tulumaksu ja tasandusfondi maksete laekumise kukkumist nelja ja poole miljoni krooni võrra. Rahandusministeeriumi kärpemääruse põhjustas Rõngu keskkooli remondi- ja üürilepingu sõlmimine firmaga KR Priit.



«Vallaeelarve kärpimiseks, ja päris oluliseks kärpimiseks läheb kindlasti,» ütles Parm. «Kuna töö on pooleli, ei tahaks ma täpsustada.»



Keskkooli 237 õpilast käivad tunde saamas kuues hoones. Lisaks vallamajale ja koolimaja varem remonditud osale on kasutuses lasteaed, rahvamaja, üks eramaja ning Rõngu alevikust viie kilomeetri kaugusel asuv Valguta algkool-lasteaed. Uues hooldusravikeskuses olnud klassid on jagatud praeguseks valla- ja rahvamaja vahel.



Parmu sõnul pole kohalik puidufirma KR Priit, kes pidi lepingu järgi koolimaja remondi ja juurdeehitise lõpetama 2009. aasta lõpuks, vallale uut tähtaega lubanud.



Omalt poolt on vald saatnud KR Priidule meeldetuletuse, et vastavalt nendevahelisele lepingule hakkas 1. jaanuarist tiksuma leppetrahv. Millisest summast on praeguseks jutt, Parm avaldada ei soovinud, viidates lepingu konfidentsiaalsusele.



Eelmise Rõngu vallavanema Aivar Kuuskvere ajal vaidlustas vald rahandusministeeriumi määruse Tallinna halduskohtus. Istung on määratud 22. veebruarile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles