Lastefond hakkab väikseid heategijaid kasvatama

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Kaunis­­saare
Projekti 
meediajuht
Merike Kaunis­­saare Projekti meediajuht Foto: TPM

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond alustas projektiga, millega tahetakse väikseid lapsi õpetada heategusid tegema.


Alg- ja põhikooliealistele mõeldud ettevõtmise käigus luuakse õppevahendid, mida õpetajad saaksid kasutada õppetöövälisel ajal. Näiteks joonisfilmid, videoklipid ja muu.



Projekti meediajuhi Merike Kaunissaare sõnul tahetakse lastele õpetada, kuidas tunda ära abivajajaid, kuidas neid abistada nii, et nad ei solvuks. Samuti õpetatakse puudega lastega käitumist.



Projektijuht Triin Läänel on hea meel, et Lastefondiga teevad idee elluviimiseks koostööd väga kompetentsed partnerid.



«Oleme väga tänulikud, et kaasa lööma nõustusid paljud haridusspetsialistid – see annab lootust, et alustatud ettevõtmine jõuab tõesti asjaliku ja huviäratava tulemuseni,» rääkis Lääne.



Näiteks on nõustunud abi andma lastepsühholoog professor Tiia Tulviste. Merike Kaunissaare sõnul on spetsialistide abi vaja selleks, et valmivad materjalid oleksid kindlasti eakohased ja ärataksid lastes huvi.



Projekti täideviimiseks

saadi Vabaühenduste Fondilt 408 000 krooni, selle teoks tegemiseks on aega üks aasta.



Kaunissaar rääkis, et lisaks loodetakse esialgseid ideid edasi arendada, luua näiteks Lastefondi kodulehe juurde veebileht, kus lapsed saaksid mängida heategude teemalisi mänge ja muudki.



Samuti tahetakse viia projekt vanemate lasteni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles