Riigikohtu aastapäeva austasid Eesti võimude tipud

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Riigikohtu 90. aastapäeva puhul pidas Eesti valitsus eile hommikul istungi Toomemäel riigikohtunike nõupidamiste saalis ümmarguse laua taga.

Pressikonverentsile kohtuhoone taga kahekorruselises majas tulid justiitsminister Rein Lang (pildil vasakult), rahandusminister Jürgen Ligi, peaminister Andrus Ansip ning haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.



Peaministri sõnul ei erinenud istung Tartus istungitest Tallinnas. «Ruum oli küll teine, aga arvutiprogramm on täpselt sama,» ütles ta. «Istungi korralduslikus mõttes olulist vahet ei olnud. Tunnetuslikult aga küll – me tulime riigikohtu sünnipäevale.»



Pool tundi pärast pressikonverentsi algas Tartu Ülikooli aulas aastapäevaaktus, kus teiste hulgas osalesid Eesti võimude tipud – president Toomas Hendrik Ilves (parempoolsel pildil koos riigikohtu esimehe Märt Raskiga), riigikogu esimees Ene Ergma ja peaminister Andrus Ansip.



Märt Raski  aastapäevakõne oli asjalik ja poleemiline. Kesksel kohal oli võimude lahususe ja õigusriikluse teema, ka praegu menetletav kohtute seadus. «Loodan, et riigikogu suudab kohtute seadust parteiüleselt menetleda, sest sõltumatut õigusemõistmist on vaja nii võimulolijatele kui ka opositsioonile,» ütles Rask aula kõnepuldist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles