MK-etapp toob Otepää ümbruse liiklusse muudatused

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma suusatipud võtavad sel nädalal Otepääl mõõtud.
Maailma suusatipud võtavad sel nädalal Otepääl mõõtud. Foto: Toomas Huik

Sel nädalavahetusel Otepääl toimuva suusatamise maailmakarikaetapi tõttu muutub talvepealinnas ja selle ümbruses parkimiskorraldus ning paiguti kehtivad ajutised kiirusepiirangud.


Politsei esmane soovitus kõigile nendel päevadel Otepääle saabuvatele sõidukijuhtidele on see, et kohale tuleb saabuda aegsasti vältimaks liiklusummikuid ja mitte kaasa aidata nende tekkimisele, teatas Lõuna prefektuur.

Tähelepanelikult tuleb jälgida ja täita ajutiste liiklusmärkide nõudeid ning politseiametnike märguandeid ja korraldusi, pole mõtet laskuda politseiametnikega asjatutesse vaidlustesse.

Otepää linna võistluste pealtvaatajate parklasse pääseb ainult eelmüügist ostetud ja auto esiklaasile paigutatud loa alusel. See parkla on avatud 16. jaanuaril kella 9-16 ja 17. jaanuaril kella 9-15.

Kõikidele ülejäänud võistlustele tulevatele sõidukitele on korraldatud tasuta parkimine Otepää lähiümbruse parklates vastavalt saabumissuunale:

-Tartu maanteelt: alajaama vastas asuv parkla. Tartu maanteel üks kilomeeter enne alajaama parklat on linna saabumisel kaks sõidurada, millest parempoolne on lubadega sõidukitele ning vasak alajaama parklasse pöörajatele.

-Rõngu maanteelt: Hundisool UPM Kymmene tehase ees asuv parkla.

-Valga maanteelt: Ansomäe lasketiiru tee parkla ja sissepääsu MK territooriumile ei ole.

Tasuta parklatest on korraldatud bussivedu Otepääle.

Parkida mittesoovivad sõidukid saavad Otepääl liigelda vastavalt Otepää tavalisele liikluskorraldusele, välja arvatud Tehvandi teel.

Tasub tähele panna asjaolu, et mitmetel tänavatel on Otepääl parkimine keelatud alates 15. jaanuari hommikul kella 6st kuni pühapäeval kella 16ni. Parkimiskeelu alale pargitud sõidukid teisaldatakse Otepää Külastuskeskuse kõrval asuvale endise Autoremonditehase hoovi parklasse.

Kiirusepiirangud 70 ja 50 km/h kehtestatakse Otepääl 16. jaanuaril kella 6st kuni 17. jaanuari kell 16ni Sangaste-Otepää maanteel Munamäe ristist kuni linna piirini mõlemalt poolt ja Tartu-Otepää maanteel 1 kilomeeter enne alajaama ristmikku.

Politsei soovitab sõidukijuhtidele mitte jätta autodesse nähtavale kohale väärtuslikke asju, et vältida autodesse sissemurdmisi. Ühtlasi hoiatab politsei, et kraadidega «külmarohtu» tarvitanud juhid ei tohiks kindlasti autorooli taha istuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles