Kuidas läks raamatukogu ja kunstimuuseumi planeeringu arutelu?

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval oli Tartu linnavalitsuses linnaraamatukogu ja kunstimuuseumi ühishoone detailplaneeringu ehk Kompanii-Munga-Vabaduse-Magistri kvartali avalik arutelu. Kas huvi oli elav?

Vastab Tartu linnavalitsuse planeeringuteenistuse juhataja Indrek Ranniku:

Ei olnud ega pidanudki olema, sest see oli teine arutelu. Vastuväite esitajana oli kohal Kalle Kulbok, kellega püüdsime leida kompromisslahendusi.



Mis on vastuväite sisu

?



Kalle Kulbok arutleb, kas sellises mahus (kuni neli korrust – toim.) hoone sinna sobib, kas ta ei varja vaadet Lutsu raamatukogu praegusele majale, kas ta peab haarama terve kvartali. Linna ja muinsuskaitseameti seisukoht on, et kui kvartal hoonestada, siis tervikuna.



Kompromissi võimalus seisneb selles, et arhitektuurinõuded kehtestada nii, et maja ümbrusse sobiks.



Võib arvata, et nelja korruse puhul Vabaduse puiesteelt praegust Lutsu raamatukogu vaadelda ei saa?


Otse Vabaduse puiesteelt kindlasti mitte. Teatud vaateid avaneb üle avaliku tualeti Kaarsilla poolt ja mingil moel Magistri tänavalt. Aga mis sa teed, linn on linn.



Kas kompromiss leitakse?


Raske öelda. Kui Kalle Kulbok meie ettepanekutega nõustub ja vastuväite tagasi võtab, saame öelda, et kokkulepe on sõlmitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles