Reisijad võtsid Tartu-Valga rongi hästi vastu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuari algusest taastus rongiühendus Tartu ja Valga vahel. Piirilinna ja Emajõelinna vahel toimub kaks reisi kummaski suunas.
Jaanuari algusest taastus rongiühendus Tartu ja Valga vahel. Piirilinna ja Emajõelinna vahel toimub kaks reisi kummaski suunas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd on jaanuari alguses käivitunud Tartu-Valga rongiliiniga rahul - esimese kümne päevaga kasutas taasavatud rongiliini 2 867 reisijat, mis on pea 10 protsenti enam kui 2008. aastal, mil see rongiliin viimati reisijaid teenindas.


«2008. aasta alguses oli Tartu-Valga suunal neli väljumist kummaski suunas ja lisaks Tartust Elvani niisamuti neli väljumist,» märkis Oherd ja lisas, et praegu teeb ettevõte Tartu ja Valga vahel  kaks reisi kummaski suunas, ent reisijaid on vaatamata sellele olnud märksa rohkem.



Oherd leidis, et reisijaid on lisanud ilmselt senisest 45 minuti võrra vähenenud ühendusaeg. «Rongikasutajate arv Valga linnas on kasvanud suisa kaks korda.»



Vastavatud liinile jäävatest jaamadest on kasvanud ka kaugemale edasisõitjate arv. Näiteks Tallinnasse või tagasi sõitjaid on ligi kaks ja pool korda varasemast rohkem, esimese kümne päevaga kasutas võimalust pealinnas rongiga käia ligi 200 inimest.



Edelaraudtee AS taasavas reisirongiliikluse Tartu ja Valga vahel käesoleva aasta 1. jaanuaril. Rongisõit Tartu ja Valga vahel kestab poolteist tundi.



Alates 1. jaanuarist on võimalik ka ümberistumisega rongisõit Tartust Riiga ja kohe esimesel päeval tegi selle teekonna läbi paarikümneliikmeline sõpruskond Soomest, lisas Oherd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles