Metsades käib karu- ja põdrajaht

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augusti algusest oktoobri lõpuni peetava karujahi käigus võib Tartumaal küttida viis karu. Oktoobri algusest võib pidada ka põdrale ajujahti.

Tartumaal on senimaani tabatud viiest karust kolm, kaks on veel lasta, ütles Tartu jahindusklubi jahindusnõunik Liivi Amor.

Kogu Eestis võib sel aastal lasta kuni 40 karu, seega vähem kui mullu: eelmisel aastal oli võimalus küttida kuni 60 karu ja kütiti 55 mesikäppa.

Põdrajahist rääkides märkis Liivi Amor, et 15. septembril alanud peibutusjaht oli edukas, jahimehed lasid üle 20 põdrapulli. Peibutusjahti tohib pidada vaid põdrapullidele, kuuid 1. oktoobril alanud ja 15. detsembrini kestval ajujahil võib lasta ka põdralehmi ja -vasikaid. Tartumaa jahimehed tohivad tänavu küttida 364 põtra ehk 35 protsenti rohkem loomi kui mullu.

«Juba eelmisel sügisel pandi tähele, et meil on põtrade arvukus suurenenud,» märkis Liivi Amor.

Kõige rohkem elab põtru Järvselja kandis, Peipsi ääres ja ka Alatskivil. Järvselja jahimaadel võib tänavu küttida 36, Peipsi ääres 30 ja Alatskivil 29 põtra.

Autojuhid peaksid nüüd just nädalavahetustel eriti tähelepanelikud olema, sest kuigi põtrade jooksuaeg hakkab lõppema, võivad need suured loomad 1. oktoobril alanud aju- ja koerajahi pärast maanteedele tihedamalt sattuda ka päevasel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles