Tartu Uus Teater harjutab vaatajaid füüsilise teatriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Uue Teatri hooaja avab täna kell 19 lavastus «Pure mind», mis on Uue Teatri esimene füüsilise teatri lavastus ja Kompanii Nii teine lavatöö.

Kompanii Nii on eelmisel aastal loodud füüsilise teatri rühmitus, mille looja ja kunstiline juht on Renate Valme. Värske rühmitus tegutseb Eestis suhteliselt tundmatus füüsilise teatri žanris, mille väljenduslaad erineb tantsuteatri esteetikast.

Lavastuse pealkirja kohta ütles Valme, et meie keeleruumis on sõnapaaril «pure mind» unikaalne võimalus toimida kaksipidiselt. «Eks ma selle ambivalentsiga lavastuses mängingi,» lisas ta.

Vaatajatele andis ta soovituse hoida etendusele minnes meel puhas ja vaimne ader valmis purema või siis ise puretud saama. «Kõik on võimalik,» lisas ta.

Kompanii Nii põhituumiku moodustavad Renate Valme tantsu- ja teatristuudio Dreek vilistlased Liisa Tetsmann, Taavi Rei, Maarja Roolaht ja Gerda-Anette Allikas. Külalisena mängib lavastuses «Pure mind» Imre Õunapuu Rakvere teatrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles