Arvo Pärt alustas seminarisarja videosillal

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aulas oli ekraan, millelt kõnetas seminarist osavõtjaid helilooja Arvo Pärt.
Aulas oli ekraan, millelt kõnetas seminarist osavõtjaid helilooja Arvo Pärt. Foto: Kristjan Teedema

Eile algas Tartu ülikooli vabade kunstide professori Arvo Pärdi seminarisari «Sõna ja muusika» aulas nii, et helilooja ise osales arvuti vahendusel.

Midagi niisugust oli aimata juba juunis, kui tööga koormatud Arvo Pärt külastas Tartus Jaani kirikus Eesti heliloojate festivali. Tartu ülikool andis enne seda teada, et tulevase seminari peamine korraldaja on Eesti muusika- ja teatriakadeemia professor Toomas Siitan.

«Arvo Pärt on lubanud seminaridel mõningatel kordadel osaleda,» ütles toona professor Siitan. «Analüüsime tema muusikat ja püüame avada erinevatest vaatepunktidest tema muusika taustu.»

Eile pöördus maailmakuulus helilooja aula täitnud huviliste poole videosilla teisest otsast.

«Mul on küll kindel kavatsus teie juurde tulla, et igaüht kas või käega katsuda, aga esialgu kuulake palun professor Toomas Siitanit, kes teab kõiki minu saladusi, võibolla rohkemgi kui ma ise,» ütles Arvo Pärt.

Professor Siitan avaldas Tartu Postimehele lootust, et ilmselt osaleb helilooja isiklikult seminaril novembris või detsembris. Ta lisas, et kuivõrd see on ettearvamatu, siis tuleb seminarisarja kujundada loominguliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles