Politsei pidas kinni Tartumaal püstoliga paugutanud mehe

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stardipüstol.
Stardipüstol. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eile pärastlõunal pidasid Lõuna prefektuuri kiirreageerijad ja patrullpolitseinikud kinni Nõo alevikus stardipüstolist laske teinud mehe, kellele määrati hiljem avaliku korra rikkumise eest rahatrahv.

24. septembril kella 12.45 paiku helistas murelik kodanik politsei juhtimiskeskuse numbrile ning teavitas, et Tartumaal Nõo alevikus Haraldi poe juures seisab auto, mille ümber liigub 6-liikmeline joobes seltskond. Teataja sõnul oli ühel meestest käes relv, millest tulistatakse. Ka politseile laekunud kõne taustal oli laske kuulda.

Ärevale sündmusele Nõo alevikus reageerisid kiirreageerijad ning patrullid Elvast ja Tartust, kattes esmalt kõikvõimalikud ümberkaudsed põgenemissuunad, teatas Lõuna prefektuur.

Kohapeal teostatud turvakontrolli käigus avastas politsei 41-aastase mehe püksisäärest tulirelvale sarnaneva stardipüstoli, mille salves oli kuus padrunit. Lisaks stardipüstolile oli mehel kaasas karp veel 28 padruniga.

Alkoholi tarvitanud ja külavahel püssiga paugutanud mehe toimetas politsei Elva konstaablijaoskonda, kus talle määrati avaliku korra rikkumise eest 300-eurone rahatrahv. Väärteootsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle teatavakstegemisest.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk sõnas, et kuigi stardipüstoli näol pole tegu relvaga ning seda võib täiskasvanu omada, ei ole kindlasti aktsepteeritav sellega külatänavatel paugutamine ja teistes hirmu tekitamine.

«Kaupluse juures olnud inimeste jaoks oli relvataolisest esemest laske teinud joobes isik potentsiaalseks ohuallikaks. Sama tõsiselt suhtus toimuvasse ka politsei, kelle eesmärgiks oli kiiresti võimalik oht likvideerida ning taastada kohalike elanike rahu,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles