Judoka Juhan Mettis võitis Euroopa karikaetapi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu DO raskekaallane Juhan Mettis.
Tartu DO raskekaallane Juhan Mettis. Foto: Margus Ansu

Sel nädalavahetusel Soomes Tamperes peetud judo Euroopa karikaetapp tõi võidurõõmu ka Tartusse. Kehakaalus +100 kg saavutas võidu Juhan Mettis.

Tamperesse oli kohale sõitnud 142 sportlast kuueteistkümnest riigist, millest kaugeim Kanada, vahendas Elis Põhjala Judoclub Do'st. Eesti koondise noorim liige Mettis alistas teel kullani esmalt kiire matšiga, mis kestis vaid 23 sekundit, Venemaa esindaja. Seejärel wazariga hollandlase Pascal Scherrenbergi.

Järgmisena pidi Eesti mehe kindlat maadlust tunnistama leedukas Zabarskas. Kirka medali kindlustamiseks pidi ta võitma veel viimase kohtumise, kus vastaseks poolakas Damian Nasiadko. Viimane kukkus esmalt Mettise heidetud wazarile ning mõnikümmend sekundit hiljem tuli ka ippon.

Järgmiseks võistluseks Mettisele on oktoobris toimuv MK-etapp Minskis.

Samal ajal peeti Sarajevos juunioride EMi, kus olid maadlemas Tartu Do klubist Tevol Tamm (-66 kg) ning Andre Seppa (-73 kg). Tamme esimeseks vastaseks oli mullune Euroopa pronks, Hollandist päris Degen Junior. Matš oli tasavägine, kuid mõnikümmend sekundit enne normaalaja lõppu, tegi hollandlane ipponi väärilise heite ning lõpetas sellega Tamme võistluspäeva.

Seppa esimene ring oli loosi tahtel vaba ning teises ringis tuli vastaseks ungarlane, kelle eestlane alistas. Järgmises kohtumises aga kaotas Seppa Tšehhi esindajale ning tulemuseks EM 9. koht 38 võistleja seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles