Noored sulgpallurid tõid koju Euroopa karikavõidu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati-Kreet Marran (vasakul) ja Sale-Liis Teesalu(võidetud medalitega).
Kati-Kreet Marran (vasakul) ja Sale-Liis Teesalu(võidetud medalitega). Foto: Mart Mäerand

Möödunud nädalavahetusel Leedus Kaunases peetud Euroopa juunioride karikavõistlustelt sulgpallis saavutasid Nõo Sulgpalliklubi ja Tartu´Triitoni mängijad rida auhinnalisi kohti.

Üllatus sündis naispaarismängus, kus Kati-Kreet Marran(Nõo SK) ja Sale-Liis Teesalu (Triiton) alistasid esimeses ringis Rootsi esipaari Elin Svenssoni ja Johanna Magnussoni geimidega 21:12; 21:16, teatas Mart Mäerand Nõo Sulgpalliklubist. Svensson oli eelnevalt saavutanud turniirivõidu üksikmängus.

Vastased ilmselt alahindasid Eesti tüdrukuid, kuna favoriitideks peeti hoopis esimese asetuse saanud Nõo Sulgpalliklubi mängijaid Kristin Kuubat ja Helina Rüütlit, leidis Mäerand. Kuuba ei suutnud aga vigastuse tõttu enam täisjõuga mängida ning nii jäigi Rüütli ja Kuuba osaks jagada kolmandat-neljandat kohta.

Meie üllatuspaar võitis veel teel finaali ka Soome esipaari Hanna Karkaus/Anna Paavola 21.16; 21:17 ja finaalmäng oli juba lihtsam.

Väärtuslikuks võib neid võite pidada seetõttu, et Rootsi ja Soome olid väljas oma koondistega, rääkis Mäerand.Osalejaid oli kokku 10 riigist.

Kristin Kuuba ja Mihkel Laanes (Triiton) näitasid võitluslikku mängu segapaarismängus, kuid pidid finaalmängust loobuma. Tasuks siiski tubli teine koht.Võitjaks tulid Radion Alimov/Alina Davletova Venemaalt.

Mihkel Laanes mängis tublilt ka meesüksikmängu, kus ta pääses veerandfinaali. Ta võitis esmalt Poola mängijat Mateusz Danielakut geimidega 21:10; 21:16, kuid järgmises mängus tuli kaotus Venemaa mängijale Alexandr Kozyrevile geimidega 13:21; 19:21.

Meespaarismängus tegid heatasemelise esituse Triitoni mängijad Heiko Zoober ja Sander Merits Hollandi paari Alex Vlaar (meesüksikmängu võitja)/Ruben Wijands vastu. Geimid kuulusid aga vastastele 21:16 ja 21:17.

Järgmised Euroopa juunioride karikavõistlused, kus meie mängijad osalevad, on kavas Tšehhimaal ja Soomes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles