Jaani kirikus kõlab Vivaldi muusika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval, 28. detsembril kell 19 on Tartu Jaani kirikus kontsert, mis on pühendatud helilooja Antonio Vivaldi fantaasiast pulbitsevale muusikale. Esimest korda tuleb ettekandele teos, mida Eestis ilmselt varem esitatud ei ole. 


Kontserdiagentuuri Corelli Music eestkõneleja Anneli Remme sõnul on see «Clarae stellae, scintillate» ehk motett F-duur RV 625, mille pealkiri kõlab tõlkes «Helkjad tähed, sätendage!».



Agentuuri Corelli Music pidulikul aastalõpukontserdil «Jõulumuusika – Vivaldi» kõlavad Vivaldi kiriklike suurvormide kauneimad näited. Lisaks säravale motetile «Clarae stellae, scintillate» tulevad ettekandele Luuka evangeeliumi teks­­tile loodud «Magnificat» ning Vivaldi tuntuim kiriklik suurvorm «Gloria».



Solistid on Pirjo Püvi (sopran), Teele Jõks (metsosopran), Risto Joost (kontratenor), Ka Bo Chan (tenor) ja Ott Kask (bass).



Ajastu pillidel mängib Corelli barokkorkester ning kaastegev on kammerkoor Voces Musicales. Dirigent on Risto Joost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles