Koolilapsed jagavad kinke koduta loomadele

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirke Roosaar
Tartu koduta loomade 
varjupaiga 
projektijuht
Kirke Roosaar Tartu koduta loomade varjupaiga projektijuht Foto: TPM

Tartu koduta loomade varjupaigas oli eile rahvarohke päev: igal täistunnil saabusid sinna eri koolide õpilased oma kinkidega.


«Koolilapsed on tänavu loomade vastu väga helded,» kiitis kingitoojaid Tartu koduta loomade varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar. «Täname südamest kõiki kingitoojaid.»



Eile külastasid varjupaika nii Tartu linna kui ka maakonna koolide õpilased, tuleval nädalal on lubanud tulla Jõgeva gümnaasiumi õpilased.



Kingipakiraha


Ühed eilsed kingiviijad olid Alatskivi keskkooli 9. klassi õpilased. «Meie õpilased otsustasid sel aastal, et teeks midagi head ka teistele,» rääkis Alatskivi keskkooli 9. klassi juhataja Maiki Hint. Nii loobusidki 23 noort inimest omavahel kinkide tegemisest ja annetasid kingipakiks mõeldud 50 krooni loomade varjupaigale.


Kell kolm päeval andsid noored 1150 krooni varjupaigale üle.



Maiki Hint lisas, et ka Alatskivi keskkooli 12. klassis õppivad 18 noort loobusid oma kinkidest ning tegid nende asemel kingitused Tartu lastehaigla patsientidele.



Loomade varjupaika viivad õpilased enamasti kas oma ostetud kingid või siis kokkukogutud kingipakkide raha. «Mis seal salata, meil on alati midagi vaja, oleme kõige eest tänulikud,» ütles Kirke Roosaar.



Kui loomadele tuuakse kingiks söögikraami, on varjupaiga töötajatel Tartu linnalt saadava loomade söögiraha eest võimalik neljajalgseid rohkem ravida. «Loomade raviraha meile ju keegi ei eralda,» selgitas Kirke Roosaar.



Tulevärk hirmutab


Praegu elab varjupaigas 25 koera ja ligi 60 kassi. Viimastel päevadel on loomade hulk hakanud suurenema, sest tulevärgiga paugutamine ajab hirmunud neljajalgsed liikvele.



Kes tahab koeri-kasse toetada, võib varjupaika viia toitu ning neljajalgsetele allapanuks passivaid kergemaid riidetükke. Vaipu ja sulepatju palub Kirke Roosaar mitte tuua: vaipu pole kusagil hoida ning sulepadjad lõhuvad loomad kiiresti ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles