Põlva kutsub elanikke üles rakettide ostmise asemel linna ilutulestikku toetama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viimases Põlva Linna Teatajas kutsus linnavalitsus elanikke üles rakettide ostmise asemel hoopis linna ühist tulevärki toetama. Nii saavat tulevärk kindlasti võimsam ja ohutum kui ise tehes, lubab raad.


«Aasta-aastalt näeme, et lisaks linna tellitud tulevärgile lendavad taevasse sajad raketid igast linnajaost. Kutsume seekord lisaks asutustele ka linnakodanikke ühiselt ilutulestikku tegema,» seisab linna väljaantavas ajalehes.



Eks uus idee vajab alati sissetöötamist, tõdes linna ehitus- ja planeerimisosakonna juhataja Tiivi parts. Tänahommikuse seisuga on eraisikud annetanud ilutulestiku tarbeks 609 krooni. Ülekandeid saab teha veel kaks päeva.



Lisaks kolmele eraisikule on lubanud 10 000 krooniga tulevärki toetada ka üks linnas tegutsev ettevõte.



Varasemalt on suurema osa Eesti kagupoolseima maakonnakeskuse aastalõpu tulevärgi 20 000-kroonisest arvest kinni maksnud linnas tegelevad ettevõtted. Samuti on osa rahast tulnud linnakassast ja nii on see ka tänavu.



Partsi sõnul on linn leppinud ilutulestikku korraldava firmaga ka tänavu kokku 20 000 krooni peale. «Kui raha laekub ilutulestiku tegemiseks rohkem, näiteks 25 000, siis tuleb tulevärk võimsam.»



Juhised kuidas linna toetada, leiavad soovijad Põlva veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles