Tartu jalgpall saab Levadia kogemused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest aastast juhib Tammeka esindusvõistkonda Marko Kristal.  Meeskond on seni peetud kontrollmängudes võitmatu püsinud.
Sellest aastast juhib Tammeka esindusvõistkonda Marko Kristal. Meeskond on seni peetud kontrollmängudes võitmatu püsinud. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval sõlmis JK Tammeka ühe aasta pikkuse lepingu kaheaastase pikendamise võimalusega Marko Kristaliga, kes asub juhendama klubi esindusmeeskonda.


Marko Kristal on mängijana esindanud Eesti koondist 143 korral ning mänginud klubijalgpalli nii Eestis kui välismaal.



2008. aastast oli Kristal FC Levadia abitreener ning spordidirektor. Lisaks on Kristal treeninud Eesti noortekoondisi, FC Flora noortemeeskondi ja olnud Eesti koondise abitreener.



Kristal toob kogemusi


«Mõte teha pakkumine Kristalile tekkis hooaja lõpufaasis,» kommenteeris Tam­me­ka juhatuse liige Madis Hü­nerson esindusmeeskonna lootsi vahetust. «Peamine argument on kaasata rohkem kogemusi ja mitte ainult esindusmeeskonda silmas pidades.»


Tammeka loodab Kristali kogemusi rakendada ka klubi põhimõtete ja struktuuri ülesehitamises laiemas mõttes. Ka noortetöö korraldamises.



«Loodan paar korda juba enne aastavahetust Tartusse jõuda, 1. jaanuarist olen ametlikult tööl,» ütles Eesti meistri Levadia treeneripingiga hüvasti jätnud Kristal.



Möödunud hooajal värvati Tammekat aitama suur hulk välismaalasi, tänavu on nii klubi juhtkonna kui ka Kristali seisukoht panustada pigem Eestist pärit vutimeestele.



«Sõltub mängijatest, mina ei võtaks ühtegi välismängijat,» sõnas Kristal, «aga kui vajadus tekib, tuleb kaaluda.»



«Neid oleks palju, keda tahaks kaasa võtta,» oli Kristali põiklev vastus küsimusele, kas on tal plaanis kedagi ka oma endisest koduklubist Levadiast Tartusse meelitada.



Uus tartlaste peatreener ei kipu kohe välja tooma Tam­me­ka vajakajäämisi lõppenud hooajal. «Praegu on minu jaoks kõik uus,» sõnas ta. «Räägin treeneritega, ja siis selgub, mis on vaja teisiti teha. Hooaja algul seatud eesmärgid täideti, selles mõttes on eelmine peatreener teinud tublit tööd.»



«Eks see otsus natuke üllatav oli, arvestades, et hooaja algul seatud eesmärgid said täidetud ja natuke pealegi,» kommenteeris klubi juhtkonna otsust senine peatreener Norbert Hurt. «Aga treener on klubi käepikendus, eks vajati muutusi.»



«Norbert Hurt tegi lõppenud hooajal väga hea töö ära,» toonitas Hünerson. Hurda teeneid soovitakse kasutada klubis ka sel hooajal. Hünersoni väitel tahetakse Hurta näha eelkõige esindusmeeskonna teise treeneri kohal.



«Lootuses, et Norbert jätkab, oleks meil järgmisel hooajal vägagi intrigeeriv treeneritepaar,» ütles ta.


Noortetöö edendamist silmas pidades peavad Tammeka juhid läbirääkimisi veel ühe kogenud jalgpalliinimesega, kelle nime Hünerson praegu avaldada ei tahtnud.



Naised staadionile


«Huvitav lahendus,» resümeeris Tammekas toimuvat staažikas jalgpalliajakirjanik Martin Šmutov. «Mulle Norbert Hurt treenerina meeldis väga. Ta pani poisid maas mängima, mitte lolle pikki palle ette taguma.»



«Aga kui Kristal, siis Kristal. Kui ta lokid jälle pähe kasvatab, tulevad naised ka staadionile,» vihjas Šmutov Kristali kunagisele lehvivale soengule.



Marko Kristal


• Sündinud 2. juunil 1973 Tallinnas.


• Positsioon mängijana: poolkaitsja.


• Jalgpallurikarjäär: 1988 Lõvid / Tallinna Flora, 1988-1989 Tallinna Noorus, 1989 Tallinna Sport, 1989–1999 FC Flora, 1999 IF Elfsborg, 2000 FC Lahti, 2001–2004


FC Flora.


• Eesti koondise eest mänginud 143 kohtumist ja löönud 9 väravat.


• Treenerikarjäär: 2008-2009 FC Levadia abitreener, alates 2010 JK Tammeka peatreener.


• Treeninud Eesti noortekoondisi, FC Flora noortemeeskondi ja olnud Eesti koondise abitreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles