Tartu-Valga liinil alustab jaanuarist neli rongireisi päevas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Edelaraudtee reisirong.
Pildil Edelaraudtee reisirong. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Alates 1. jaanuarist taasalgab reisirongiliiklus Tartu ja Valga vahel, sellega lõpeb 2008. aasta aprillikuus alanud liikluskatkestus Tartu-Valga suunal; iga päev toimub neli reisi, kaks kummaski suunas.

Kõik neist neist  on seotud Tartu ja Tallinna vaheliste reisirongidega, õhtul tuleb Tallinna poolt Valga suunas sõita soovijatel Tartus ümber istuda, teised reisid kulgevad ümberistumisteta, vahendas Edelaraudtee pressiesindaja.

«Koostöös Läti kolleegidega saab alates uuest aastast võimalikuks ümberistumisega rongisõit Tartust Riiga. Tartust kell 10 väljuval rongilt saab Valgas ümber istuda ettevõtte «Pasažieru vilciens» rongile, mis väljub Valgast 11.42 ning jõuab Riiga kell 15.03,» märkis Edelaraudtee ASi peadirektor Kalvi Pukka.

2010.aasta jooksul osutab Edelaraudtee AS Tartu-Valga liinil reisijateveoteenust kokku 120 000 kilomeetrit.

«Remondieelsel ajal kasutas Tartu-Valga raudteelõiku ligemale 100 tuhat reisijat aastas ning kuigi liiklus endises mahus veel ei taastu, on meie ootused positiivsed. Sõiduaeg Tartu ja Valga vahel on kolmveerand tunni võrra lühem, sest reisirongide liikumiskiirus peale raudtee remonttööde lõppemist on kasvamas 120 kilomeetrini tunnis. Kui enne kulus rongil Tartust Valgasse jõudmiseks 2 tundi ja 12 minutit, siis alates uuest aastast saame hakkama pooleteist tunniga; umbes samas ajagraafikus liiguvad ka bussid,» ütles Pukka.

«Peale ooteplatvormide  rekonstrueerimist Tartu-Valga liinil järgmisel aastal saab tagatud ka mugavam juurdepääs. Kuni uute perroonide valmimiseni loob AS Eesti Raudtee reisijate teenindamiseks mõnel pool ajutised reisiplatvormid,» kinnitas Pukka.

Rongid väljuvad Tartust Valga suunas kell 10.00 ja 18.06 ning Valgast Tartu suunas kell 5.51 ja 16.21. Peatused on Aardlas, Ropkas, Nõos, Tõraveres, Peedul, Elvas, Paluperas, Pukas, Mägistes, Keenis ja Sangastes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles