Prefektuur neelab piirivalve ja passilaua

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustatriivne.
Politsei. Foto on illustatriivne. Foto: Elmo Riig / Sakala


Uuest aastast saab seni kodanike turvalisuse eest hoolt kandnud Lõuna politseiprefektuurist Lõuna prefektuur. Lühema nime taga leiab aga koha senisest palju suurem asutus.


Nimelt ühinevad politseiametiga piirivalveamet ning kodakondsus- ja migratsiooniamet.



Lõuna-Eestis tähendab see seda, et Lõuna prefektuuri hoonesse Tartus Riia tänava lõpus kolivad piirivalvebüroo ning kodakondsus- ja migratsioonibüroo.


«Mõistagi täidavad piirivalvurid põhiülesandeid ikka piiril ja kuhugi kolima ei hakka,» selgitas loodava piirivalvebüroo ülem Aivo Pinte.



Kodakondsus- ja migratsioonibüroo juhataja Sirje Orgel märkis, et nende büroo ei ava politseimajas uksi veel jaanuari alguses, kuna 16 töötajale vajalikke ruume alles remonditakse.



Praegune politseiprefekt ning tulevane prefekt Tarmo Kohv märkis eilsel pressikonverentsil, et ühendameti loomise tingis vajadus pakkuda inimestele paremat teenust ning ühtlasi vähendada dubleerimist ja killustatust.



«Seni sai karistusregistri tõendit küsida vaid politseiameti peamajast Tallinnast, tulevikus võiksid seda välja andma hakata ka piirkondlikud kodakondsus- ja migratsioonibürood,» tõi prefekt näite.



Ühendameti loomisega kaotab töö kuus inimest ning Kohvi sõnul on nad juba koondamisteate kätte saanud.



Kõigi põhivaldkondade ametikohad säilivad ning ka töö sisu ja palk jääb samaks.



Uus amet


• Loodava politsei- ja piirivalveameti töötajad saavad ühtse sinise vormi.


• Uus töötõend tuleb senisest pisut väiksem, pangakaardi suurune.


• Uuendatakse ka 1993. aastal kujundatud ametimärgid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles