Tartlastel kallineb uue aasta alguses prügivedu

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torma prügila.
Torma prügila. Foto: Margus Ansu / Postimees

Torma prügila ning Aardlapalu ümberlaadimisjaama vastuvõtuhinna tõusu tõttu kallineb uue aasta alguses tartlastel prügivedu.



Alates tuleva aasta 1. jaanuarist maksab on ühe prügitonni vastuvõtuhind Torma prügilas senise 619 krooni asemel 660 krooni. Koos käibemaksuga kujuneb prügila väravahinnaks 792 krooni ning Aardlapalu ümberlaadimisjaama vastuvõtuhinnaks 972 krooni tonni eest.



Tartu linnavalitsuse keskkonnateenistuse juhataja Ülle Maueri sõnul on jäätmevedajail sellest tulenevalt õigus tõsta alates 1. jaanuarist konteinerite tühjendushindu.



Maueri rehkendusel kallineb 50-liitrise prügikoti äraviimine 47 sendi võrra. 140-liitrise konteineri tühjenduse eest tuleb maksta senisest 1.33 krooni rohkem, 240-liitrise kasti eest 2.27 krooni, 370-liitrise eest 3.50 ja 600-liitrise eest 5.7 krooni enam kui praegu. 4,5-kuupmeetrise konteineri tühjendus läheb 42 krooni kallimaks.



Veolia Keskkonnateenuste lõunaregiooni juhataja Kalle Voogla sõnul pole firma uute tühjendushindade kehtestamist veel otsustanud. Ragn-Sells on aga kindel, et 1. jaanuarist tuleb hindu tõsta, ütles firma lõunapiirkonna müügijuht Piret Miller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles