Kapo alustas eksvanglajuhi suhtes kriminaaluurimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Vangla direktori asetäitja vangistuse alal Jaan Luberg lahkus alustatud distsiplinaarjuurdluse tõttu omal soovil töölt.
Tartu Vangla direktori asetäitja vangistuse alal Jaan Luberg lahkus alustatud distsiplinaarjuurdluse tõttu omal soovil töölt. Foto: Ain Protsin.

Kaitsepolitsei alustas täna kriminaalmenetlust Tartu vangla endise asedirektori Jaan Lubergi suhtes, kes lasi endale väidetavalt vangla raha eest õmmelda ülikonna.

Rohkemat öelda ei saa, kui et menetlust on alustatud ametiisiku poolt toime pandud omastamise paragrahvi alusel, lausus Postimehele Lõuna prokuratuuri pressinõunik Marko Uibu.

ERRi uudisteportaali andmetel lasi Luberg kahtlustuste koohaselt endale vangla vormiriietuse asemel õmmelda hoopis ülikonna, mille maksis tema esitatud arve alusel kinni vangla, kinnitamata andmetel võis Luberg tekitada vanglale kahju kuni 6000 krooni.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus on öelnud, et vanglateenistuse sisekontrollil tekkis kahtlus, et Tartu vangla direktori asetäitja vangistuse alal Jaan Luberg võib olla toime pannud karistusseadustikus sätestatud omastamise tunnustele vastava kuriteo.

Luberg lahkus isikliku sooviavalduse alusel töölt teisipäeval, 1. detsembril, pärast seda kui justiitsministeerium teavitas võimalikust kuriteost kaitsepolitseid ning Lõuna ringkonnaprokuratuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles