Rahvusülikooli rahvas marssis tõrvikutega läbi vihmase linna

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Mis seal juhtus?» küsis autoakna alla kerinud noormees mõistmatul ilmel, kui politsei peatas tema sõiduki Tartus Ülikooli ja Vanemuise tänava ristmikul mõni minut pärast kella viit õhtul. Ristmikule kogunenud poolsada inimest ainult muigasid ja vaatasid ootusrikkalt Vanemuise mäe suunas.


Ja siis nad tulid. Ees korporandid, tagapool organiseerumata tudengid ja päris lõpus linlased, kellest kõik ehk ülikoolipere hulka ei kuulugi, sammusid laulude taktis ja veiklevate tõrvikute valguses ühises rongkäigus Vanemuise mäest alla.



Ristmikul suunasid rongkäiku juhtinud korporandid lipud Tartu Ülikooli peahoone suunas, et saada osa rektori tervitusest.



«Ülikooli suurus ei seisne paljususes, vaid selles, kuidas me ülikooli suhtume. Teeme seda nii, et ülikool on täna ja ka tulevikus. See ei sõltu sellest, kas väljas sajab vihma või lund. See ei tohiks sõltuda ka riigikorrast.»



«Elagu-elagu!» skandeerisid tudengid rektori sõnavõtu järel alma materile.



Paljude jaoks jätkus õhtu piduliku ülikooli aastapäevaballiga Vanemuise kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles