Traumast taastuvad lapsed saavad uued ravipaigad

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste taastusravi.
Laste taastusravi. Foto: Graafika: TPM

Ilmatsalu tänavas asuv laste taastusravikeskus suleb 14. detsembril uksed. Pärast kolimist leiavad laste ujumistunnid aset Puusepa 1a majas ning võimlemine on Lunini tänav 6.


Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliiniku direktor Marika Kirss ütleb, et ümberkolimine on põhjustatud soovist koondada arendus- ja taastusravi keskuse tegevus lastekliiniku hoonesse Lunini tänav 6 ja kasutada seal tekkinud vabu ruume.



Nimelt kolis lastekliinikust pärast kliinikumi uute hoonete valmimist aadressil Puusepa 8 ära hematoloogia- ja luuüdi siirdamise osakond.



Seni Ilmatsalu 46 majas töötanud taastusraviarstid, fü­sioterapeudid, logopeedid ja muu tugipersonal hakkab tööle Lunini 6 maja A-korpuse kolmandal korrusel.



Vesiravi


«Basseini meil lastekliinikus ei ole, seepärast hakkavad laste vesiraviprotseduurid alates uuest aastast aset leidma Puusepa 1a asuvas spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku basseinis,» märkis Marika Kirss. «Lastega jätkavad tööd ikka samad juhendajad ja tundide arv ei muutu.»



Marika Kirsi sõnul jätkub uues kohas ka beebide vesiravi, mil ema on koos lapsega basseinis.



«Beebide ujutamine, mille puhul on ainult laps vees, vajab veel korraldamist,» ütles Kirss.


Tema sõnul jätkavad Ilmatsalu tänava taastusravikeskuse töötajad harjumuspärast tööd oma väikeste patsientidega lihtsalt teistes ruumides ning seepärast ei tohiks laste ja nende vanemate jaoks sisuliselt midagi muutuda. 



«Ühest küljest ehk jäävad nad natuke taga igatsema seda harjumuspärast omaetteolemist,» ütles Marika Kirss. «Aga teisest küljest on õdedel ja füsioterapeutidel erialaselt palju huvitavam töötada samas majas lastehaiglaga, kus nad puutuvad kokku ka keerukate haiguslugude ja patsientidega.»



Lõpuks lisas Marika Kirss, et eks iga muutus too kaasa ebakindlust tuleviku suhtes, kuid avaldas lootust, et küllap hakkab ka uutes kohtades kõik hästi toimima.



«Ühes hoones paiknemine soosib paremat meeskonnatööd teiste taastusravispetsialistide ja eriarstidega,» sõnas ta. «Ka teatud majanduskulud on siis väiksemad.»



Linn otsib rentnikku


Ilmatsalu tänav 46 ruumid, mida kliinikum kuni 14. detsembrini kasutab, kuuluvad Tartu linnale. Küsimuse peale, mis neist ruumidest edaspidi saab, vastas linnavarade osakonna majandamisteenistuse juhataja Eva Lääne, et see on lahtine.



«Lõpliku otsuse saame teha siis, kui ruumid on vabad ja linnale üle antud,» ütles ta. «Ilmatsalu 46 ruumid on ehitatud laste taastusravikeskuseks ja kahtlemata on linna huvi see, et niisugune tegevus seal jätkuks.»



Linn on pidanud juba läbirääkimisi võimalike lepingupartneritega, kes võiksid selle teenuse osutamist neis ruumides jätkata. Praegu siiski kindlat kokkulepet või konkreetset otsust ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles