Kaaslasi granaadiga visanud mees tunnistas osaliselt süüd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Granaat.
Granaat. Foto: Peeter Langovits

Tartu maakohtus algas esmaspäeval protsess kaaslasi granaadiga visanud ja jahipüssist tulistanud mehe üle, kes tunnistas end osaliselt süüdi.

55-aastane Sergei Skripkin tunnistas ennast pärast süüdistuse avaldamist osaliselt süüdi tapmiskatses lõhkeseadeldise kasutamisega, ülejäänud süüdistuskvalifikatsioonides Skripkin eitas oma süüd.

«Esmaspäeval kuulati kohtus üle kaks tunnistajat ja kolm kannatanut, teisipäeval jätkatakse tunnistajate ülekuulamisega,» ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm BNSile.

Süüdistuse järgi tekkis alkoholijoobes Skripkinil selle aasta 10. märtsil Kallastel kolme mehega sõnavahetus, mille käigus kasutati süüdistatava väitel tema suhtes vägivalda. Seepeale tõi ta oma kodust F1-tüüpi käsigranaadi ning viskas selle maja poole, kus kolm meest viibisid. Et granaat lendas aknast mööda ning plahvatas lumes, ei saanud majas viibinud isikud vigastada.

Seejärel tõi süüdistatav oma elukohast jahipüssi ning püüdis esmalt toas viibinud mehi aknast tulistada ning kui ei tabanud, läks tuppa ja tulistas seal. Et toas püüti kohe süüdistatavalt relva käest võtta, tabas lask lage.

Samuti süüdistab prokuratuur Skripkinit erinevate ebaseaduslike relvade, padrunite, lõhkeseadeldiste ja lõhkeainete ebaseaduslikus omamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles