Kaubamaja pakub sünnitanule meelehead

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor ema Ragne Liiv (paremal) ja Tartu Kaubamaja Keskuse turundusspetsialist Piret Kull uurivad beebipaki sisu. Taamal lamab 24 tunni vanune veel nimetu noormees.
Noor ema Ragne Liiv (paremal) ja Tartu Kaubamaja Keskuse turundusspetsialist Piret Kull uurivad beebipaki sisu. Taamal lamab 24 tunni vanune veel nimetu noormees. Foto: Sille Annuk

Eelmisel nädalal ilusa poisslapse ilmale toonud Ragne Liiv oli pärast sünnitust end palatisse sisse seades meeldivalt üllatunud, kui märkas seal kopsakat kinkekarpi.


Ta leidis sealt hulga beebile vajalikke tooteid – mähkmetest ja mütsikesest kuni pepukreemi ja pisaratevaba šampoonini välja. 

Kingitusetooja ei olnud ka ema unustanud, sest karbis leidusid antibakteriaalsed rinnapadjad, juuksepalsam ja kaupluste sooduskupongid, millega saab allahindlust näiteks Tartu kaubamaja lastemaailmast, raamatu- ja pesupoest ning fotokauplusestki.

Läbirääkimised

Kaheteistkümnest tootest, mitmest infovoldikust ja kümmekonnast sooduskupongist kokku pandud kinkekarbi taga on Tartu Kaubamaja Keskuse turundusspetsialisti Piret Kulli mitu kuud kestnud töö.

«Kui suvel kaubamaja rentnikega sel teemal juttu tegin, tuldi mu mõttega kohe kaasa,» rääkis ta. «Mitte keegi ei arvanud, et majanduslikult raske aja tõttu ei ole neil võimalik oma osa kingitusse leida.»

Piret Kull pidas hoolikaid läbirääkimisi nii kaubamaja äride juhtide kui naistekliiniku ämmaemandatega. Kui üks või teine kauplus midagi välja pakkus, siis pidi ämmaemand selle toote ka heaks kiitma. Kull tahtis olla veendunud, et kinkepaki sisu tuleb just selline, mida sünnitanud naine ja ta laps esimestel päevadel kindlasti vajavad.

Ämmaemandate soovitus oli näiteks mitte panna sünnitusmaja kinkepakki lutipudelit, sest see viiks emade mõtted rinnaga toitmiselt kõrvale.

Noorele emale mõeldud kingiidee sai Piret Kull kolm aastat tagasi, kui Ameerika Ühendriikides oma tütre ilmale tõi. Seal teda just niisugune, eri toodetest kokku pandud ja väga vajalik kinkekarp ees ootaski.

Kink või trikk


Eelmisel nädalal oma esimese lapse sünnitanud Ragne Liiv on tegelikult ise ka  ämmaemand. «Niisugust žesti ei ole naistekliinikus küll varem tehtud,» märkis ta. «On olnud vaid ühe toote, näiteks mähkmete tasuta jagamisi.»

Küsimuse peale, kas see on nüüd üks Tartu kaubamaja kaval reklaamitrikk, vastas turundusspetsialist Piret Kull, et tema meelest võidavad siit kõik, eelkõige emad.

Lapse majja ilmumisega kasvavad pere vajadused uute toodete järele järsult ja vajaminevate kaupade omadustega peavad lapsevanemad end paratamatult kurssi viima. Kulli sõnul on hea, kui keegi neid selles virvarris aitab ja sünnitusmajja saabub kinkepakk hulga tootenäidistega.

Jagamisele läheb 880 pakki arvestusega, et kuus sünnib naistekliinikus 220 last. Pakkide jagamist alustati oktoobris, jätkuma peaks neid jaanuari lõpuni.

Tasuta beebipakk
• Kahe firma mähkmed, juuksepalsam ja kreem emale, imikumütsike, kahe firma rinnapadjad ning lapse pepukreemide, niisutava piima ja pisaratevaba šampooni proovipakendid.
• Tartu Kaubamaja Keskuses asuva 11 kaupluse sooduskupongid ja paljude toodete infovoldikud.
• Paki saavad kõik sünnitajad, hoolimata nende elukohast.
Allikas: turundusspetsialist Piret Kull

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles