Verehimuline Fanta lasi jälle hambad käiku

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See foto on Piirissaare elanikust Leevi Sakist ja ta saksa jahiterjeri tõust Fantast tehtud poolteist aastat tagasi, kui Fanta oli kõvasti purenud kalmistul askeldanud 89-aastast naist. Nüüd on penil kirjas uus pahandus, kuid peremees ei taha temast loobuda. «Fanta on ju kümme aastat mu suur sõber olnud,» ütles Leevi Sakk.
See foto on Piirissaare elanikust Leevi Sakist ja ta saksa jahiterjeri tõust Fantast tehtud poolteist aastat tagasi, kui Fanta oli kõvasti purenud kalmistul askeldanud 89-aastast naist. Nüüd on penil kirjas uus pahandus, kuid peremees ei taha temast loobuda. «Fanta on ju kümme aastat mu suur sõber olnud,» ütles Leevi Sakk. Foto: Sille Annuk

Piirissaare rahva nuhtlus, koerterrorist Fanta, pidas end poolteist aastat kenasti üleval ja kasutas hambaid vaid söömiseks. Mõni päev tagasi rahu lõppes ning Fanta ohvrite hulk suurenes.


Sombusel pühapäeval toimetas Piirissaare rahvas hingamispäevale kohaselt vaikselt. Piiri külas elavad Kira Kuznetsova ja Anna Kuznetsova jalutasid uulitsal, neile tuli vastu sama küla mees Leevi Sakk koos oma koera Fantaga.



Ja siis see juhtuski! «Koer jooksis meie juurde ja sekundite jooksul hüppas Kira Kuznetsova jala vastu ja hammustas sinna sügava haava,» kirjeldavad Kira Kuznetsova ja Anna Kuznetsova politseile saadetud avalduses juhtunut. Nad lisavad, et Fanta jalutas ringi rihmata.



Vot nii see juhtuski


«Fanta pures jah natuke, kolm väikest jäljekest on jalal,» ei ajanud Leevi Sakk tagasi. Aga sellega polnud ta nõus, et Fanta jooksis lahtiselt ringi. «Tulin poest, ühes käes oli umbes meetrise keti otsas koer ja teises kilekott,» rääkis Sakk. «Äkki koer hüppas, kett libises mul käest ära ja vot nii see juhtuski.»



Fanta on purenud saare paljusid elanikke, kurjustas Piirissaare vallavanem Maria Ko­­rotkova, kes on samuti Fanta hambaid tunda saanud.



«Kiral on nüüd jalal sügav haav,» rääkis Fanta ohvrit tohterdamas käinud Korotkova. «Kes teeb Kiral nüüd koduseid töid – jalg on haige, aga puid on tarvis tuua ja pesu pesta!»



Sakk käis Kira Kuznetsovalt vabandust palumas. «Aga ta vist ei võtnud vabandust vastu,» ohkas Fanta peremees. «Ah et politseisse andis asja…Kiral endal on kah koer, kes on mind hammustanud, aga ma ei teinud sellest numbrit.»



Trahvist pole kasu


Vallavanema arvates Saki trahvimine saare elu turvaliseks ei tee. «Fanta peremees on kogu aeg purjus, koer tahab teda kaitsta ja  ründabki inimesi,» selgitas Ko­­rotkova. «Koer on vere maitset tunda saanud ja pureb üha uuesti.»



Eelmine suur pahandus Fantaga oli 2008. aasta suvel. Pärast seda hoidis peremees koera korralikult kinni, poolteist aastat oli saarel rahu.



Fanta pühapäevase juhtumiga tegeleb politsei. Koerte ja kasside pidamise eeskirjade rikkumisel võib looma omanikku trahvida kuni 18 000 krooniga, kui tegu põhjustas varalise kahju või inimesele tervisekahjustuse.



Korotkova näeb probleemile vaid üht lahendust – Fanta tuleb saarelt välja saata. Sakk ei taha sõbrast loobumisele mõeldagi…



P.S. Piirissaarel on ka hea uudis: puunoti pärast remonti vajanud parvlaev Koidula on jälle korras ning sõidab Laaksaare ja Piirissaare vahet.




Pisike koer keerutab saarel tolmu üles, TPM 4. 07. 2008

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles