Ahhaa! on Lõuna-Eesti parim turismiobjekt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teaduskeskus Ahhaa pärjatakse täna Tallinnas turismimessil Tourest selle aasta Lõuna-Eesti parima turismiobjekti tiitliga.

Sihtasutuse Tartumaa Turism juhataja Ave Jürimäe sõnul Tartust teisi tiitlipretendente ei olnud. «Kandideeris küll Leigo järvemuusika, aga tänu külastajate hulgale ja innovaatilisusele võitis siiski Ahhaa,» märkis Jürimäe.

Ahhaa keskuse projektijuhi Tiiu Silla sõnul oli kaks aastat tagasi keskuse külastajaist 60 protsenti väljastpoolt Tartut, tänavuse näituse vaatajate enamik olid siiski tartlased. Tänavusuvist «Ahhaa, valgust!» külastas 30 000 huvilist.

«Tartu i-punkti töötajad tegid komplimendi, et meile on väga mugav turiste saata,» ütles Sild. «Olime ju iga päev lahti ja näitus sobis igale vanusele.»

Sild pidas parima turismiobjekti tiitlit suureks tunnustuseks, sest pärast veekeskuse valmimist on teistel vaatamisväärsustel ilmselt keeruline sama palju huvilisi ligi meelitada.

Teaduskeskuse järgmine näitus «Iidne Egiptuse müsteerium» avatakse 1. oktoobril Tartu Ülikooli peahoone võlvkeldrites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles