Väravat riivanud prügiauto ajas prügitüli suuremaks

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korraldatud jäätmeveo korras Tähe 58 korteriühistu prügi vedama hakanud ASi Ragn-Sells autojuht vääratas läinud neljapäeval tagurdades ja maja hoovivärav sai viga. Prügifirma lubab selle ära parandada.
Korraldatud jäätmeveo korras Tähe 58 korteriühistu prügi vedama hakanud ASi Ragn-Sells autojuht vääratas läinud neljapäeval tagurdades ja maja hoovivärav sai viga. Prügifirma lubab selle ära parandada. Foto: Sille Annuk

Vägikaikavedu Tähe 58 väikse korteriühistu ja nende uue, Tartu linna valitud prügifirma vahel kestab. Õli valas tulle prügifirma autojuhi vääratus, mille tulemusel sai pisut viga värav.


«Autojuht riivas õuest välja sõites väravat, aga nüüd öeldakse mulle prügifirmast, et see on tühine asi,» kurjustas Tähe 58 korteriühistu esimees Paul Ruugla.



Pihta saanud väravat on käinud vaatamas politsei ja prügifirma Ragn-Sells esindaja. «Oleme süü enda peale võtnud, autojuht tagurdas halvasti,» tunnistas Ragn-Sellsi Lõuna-Eesti müügijuht Piret Miller. «Parandame aia ära.»



Tingimused ei sobi


Rohkem kui kannatada saanud värav teeb Ruuglale tuska tõsiasi, et korteriühistu ei saa kliendina kaasa rääkida prügifirma lepingutingimustes, sest Ragn-Sellsi valis korraldatud jäätmeveofirmaks pooles Tartus, sealhulgas ka Karlovas, Tartu linnavalitsus.



«Me ei ole lepingule alla kirjutanud, sest meile need tingimused ei sobi,» ägestus Ruugla.


Peamine lepingupunkt, millega ta rahul pole, on värava laius. «Meil on 2,8 meetrit lai värav, aga Ragn-Sells nõuab vähemalt nelja meetrist väravat,» selgitas Ruugla. «Kui oleksime lepingule alla kirjutanud, ütleks prügifirma – näete, teie värav pole nõutud laiusega, parandage ise!»



Piret Miller aga kinnitas, et Tähe 58 maja värav on prügiautole täiesti läbitav: «Meie tootmisjuht käis kohal ja veendus, et seal saab klienti prügiautoga teenindada.» Milleri teada on Tähe 58 värav 3,4 või isegi 3,6 meetrit lai.



Tartu Postimehe mõõtmine andis õiguse Ragn-Sellsile: värav on 3 meetrit ja 47 sentimeetrit lai. «Huvitav, mäletasin, et värav on 2,8 meetrit,» ütles selle peale Ruugla, kes oli mõõtmise juures.



Lahendust ei tulnud


Ruugla käis eile Tartu abilinnapea Jüri Sasi jutul. «Kui inimesel on mure, tuleb teda aidata,» põhjendas hariduselu juhtiv Sasi prügivaldkonnaga tegelemist.



Kas on võimalik, et Tähe 58 korteriühistu saab lepingu, kus nende värav ei pea olema neli meetrit lai? «Ei,» kinnitas Mil-ler. «Meil on üle Eesti kehtiv tüüpleping. Teistsuguse lepingu tegemine Tähe 58 korteriühistule pole millegagi põhjendatud.»



Sasi ja Ruugla arutasid eile pärastlõunal Ragn-Sellsi prügiveolepingut Tartu linna keskkonnateenistuse juhataja Ülle Maueriga. Arutelu lõppes sellega, et Ruugla teatas: ta ei lase Ragn-Sellsil enam ühistu prügi vedada.



«Tekkisid emotsionaalsed vastasseisud,» võttis Sasi kohtumise kokku. «Las inimene rahuneb, firma veab prügi ära ka lepinguta.» Sasi lubas mõne aja pärast Ruugla juurest läbi minna ja asja rahulikult arutada: «Ei ole mõtet jonnida, kui prügifirma on ühistu väravate laiusega nõus ning vajadusel nõus ka neid parandama.»



Prügifirma nõuab ühistult suuremaid väravaid, TPM, 27. oktoober 2009
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles