Euroülikool sai koolitusloa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus sisekujunduskunstnikke ja moekunstnikke-disainereid koolitav Euroülikool sai haridusministeeriumilt nende õppekavade koolitusloa.

Haridusministeeriumi koolituslubade komisjon tegi 25. juulil haridusministrile ettepaneku lükata tagasi Euroülikooli sisekujunduskunstniku ja moekunstniku-disaineri õppekavade koolitusloa taotlus, sest eraülikool ei esitanud haridusministeeriumile maksuameti tõendit maksuvõlgnevuste puudumise kohta, mida nõuab erakooliseadus.

Nüüd on puuduv tõend esitatud ning Euroülikoolil koolitusluba käes.

Euroülikooli rektori Jüri Martini sõnul ei olnud tõendi esitamata jätmise põhjus mitte lohakus, vaid paratamatus. «Maksime õppejõududele korraga välja töö- ja puhkusetasu ning jäime maksuametile võlgu,» ütles ta.

Euroülikooli Tartu osakonna juhataja Helmer Jõgi sõnul õpib Tartus sisekujunduskunstniku ja moekunstniku-disaineri eriala paarkümmend tudengit.

«Et koolitusluba viibis, siis viibib pisut ka esimese kursuse komplekteerimine,» ütles Jõgi. Tema sõnul algab esmakursuslaste õppetöö Euroülikooli Tartu osakonnas septembri teisel poolel.

Koolitusloa said ka algkool Tallinna Vaba Waldorfkool ning Usuasjade Instituudi, Mainori Majanduskooli, Eesti Hotelli- ja Turismimajanduse Erakooli ning erakooli Laudare, Tartu Tööstuskooli, Tartu Ehitus- ja Kergetööstuskooli ja Tartu Teeninduskooli õppekavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles