Tartu koolid-lasteaiad on seni uuest gripist priid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi leviku takistamiseks tuleks köhida ja aevastada taskuräti sisse.
Gripi leviku takistamiseks tuleks köhida ja aevastada taskuräti sisse. Foto: SCANPIX

Linnavalitsusel ei ole praegu infot, et mõni Tartu linna koolis või lasteaias käiv laps oleks nakatunud H1N1 viirusega. Küll on aga koolide ja lasteaedade juhid saanud koolitust, kuidas selliste juhtumite tekkimisel käituda.


Tartu haridusvaldkonna eest vastutav abilinnapea Jüri Sasi kinnitas Postimehele, et linna tervishoiuosakond on kõigile koolidirektoritele ja lasteaedade juhatajaile korraldanud koolituse, kus valmistati inimesed ette võimalikuks gripipuhanguks. Ühiselt tõdeti, et viiruse levikut aitaks ära hoida mõnede elementaarsete käitumisjuhiste selgitamine ja juurutamine laste seas.



«Oluline on käte pesemine, et laps peseks enne sööki tingimata käsi,» märkis Sasi. Teine soovitus on, et inimesed köhiksid taskurätikusse, mitte ei paiskaks hingamisteedest pisikuid teiste inimeste suunas.



Koolijuhid on saanud linnalt suunised jälgida senisest tähelepanelikumalt õpilaste koolist puudumist ning uurida, mis on puudumiste põhjused. Lasteaedades käimine ei ole aga kohustuslik ning neis on grippi haigestumist raskem märgata. Sasi sõnul käib lasteaedades kohal keskmiselt 70 protsenti lastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles