Lugejad kasvavad kirjandushommikuil

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstnik Joonas Sildre näitas Tartu kirjandusmaja krüptis lastele (vasakul käel on te­ma poeg Joel), kuidas käib koomiksi joonistamine.
Tartu kunstnik Joonas Sildre näitas Tartu kirjandusmaja krüptis lastele (vasakul käel on te­ma poeg Joel), kuidas käib koomiksi joonistamine. Foto: Margus Ansu

Tartu kirjandusmaja krüptis kasvavad tulevased suured lugejad, kellest mõned loevad väikest viisi praegugi. Septembri algusest saati laupäeviti kohtuvad seal lastega need, kes oma loomingus neile mõtlevad.


Läinud laupäeval tulid väikeste lugejate ette kirjanik ja kunstnikud.



Aidi Vallik elab ja tegutseb koos oma kunstnikust abikaasa Ott Valliku alias Moritzaga Haapsalus. Seal on tal ka väike kirjastus Lugu-Loo, mis on lastele andnud välja viis raamatut. Nende hulgas on äsja valminud koomiksiraamat «Maailma naba», mille autor Joonas Sildre on tartlane.



«Väga tore raamat!» ütles kirjastaja. «Eestis on ju päris põud originaalsete lastekoomiksitega.»



Tasuta kirjandushommikuid korraldab Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakonna toel kirjanik Heiki Vilep.



«Tartu lapsed saavad haritud, näevad näost näkku eesti lastekirjanikke ja on väga rõõmsad,» märkis ta. «Planeeritud on 39 üritust õppeaasta jooksul.»



Ülevaade veebisaidil


Lastehommikutest annab põhjaliku ülevaate veebisait www.lastekirjandus.ee. Sealne pildigalerii näitab, et krüptis on teiste hulgas käinud väikeste lugejatega kohtumas peale Heiki Vilepi enda Merle Jääger, Lehte Hainsalu, Ilmar Särg, Jaanus Vaiksoo ja Margus Kon­nula alias Contra.



Just nimelt Contraga kohtumist meenutas lastehommikute sagedane külastaja, 9-aastane Anna Kuus kõigepealt. Lemmikraamatuks peab ta siiski Ketlin Priilinna raamatut «Anna ja tema merisiga Julius».



Raamat elu osaks


Aidi Vallik nimetas lastehommikuid väga vajalikeks. «Kui laps harjub pidama raamatuid igapäevase elu osaks, ei jää ta elus hiljemgi raamatule võõraks,» ütles ta.



Lastega on krüptis kohtunud ka muusik ja pedagoog Ursel Oja, sest paljud luuletused on saanud lauludeks. Eeloleval laupäeval on lastehommik samuti muusika päralt: huviliste ette astub pianist ja produtsent Sven Kullerkupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles